Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Gi vakt, obersten er her!

av yngve

Oberst 24

Bilde, fotograf: Ukjent

Frustrasjon var depresjon for obersten.

Oberst@Facebook

Alvorlig tematikk fra bandet, som kom med sitt nye album 26. april. 'Toil' hører du litt av fra under her. 

"Vi spiller visjonær og kunstnerisk hardcore med innslag av progressive elementer, rock og black metal" sier Johan og gir akt. For å understreke og forsterke at dette er stramme karer med ting på stell, "...tre av fire medlemmer har studert musikkvitenskap på UiO, og den siste lingvistikk."

Depresjon og frustrasjon

"Da vi skrev Toil var prosessen i utgangspunktet et dypdykk i sinne og frustrasjon over den menneskelige tilstanden. Vi rettet sinnet vårt mot så og si hele arten vår, fra autokrater, giftige ideologer og alt det jævlige mennesker gjør mot hverandre, og fyrte løs.

Først mot slutten av prosessen innså vi at vi hadde misforstått hva albumet egentlig handlet om. Mens vi raljerte og hatet både innover og utover, innså vi plutselig at alt dette egentlig bare var en konsekvens av - og et uttrykk for - depresjon. Alle låtene har en eller annen tilknytning til denne bekmørke mentale tilstanden visse av bandmedlemmene har slitt med.

Alt i alt er Toil vårt opus til slitet som er å leve".

***

Nyhet fra 24.02.24:

Oberst 24

Bandet Oberst melder inn nytt album.

Oberst@www

Vi må tilbake til 2015 for å finne oppstartspunktet, og bandets musikk er mer knyttet til medlemmenes felles musikkglede enn nødvendigvis å sikte seg inn på en sjanger.

"The dynamic quartet was bound by a shared passion for music rather than a specific genre, and their sound evolved finding common ground with bands like Mastodon, Baroness, Converge, and Cult of Luna."

Albumet Toil kommer 24. april, selskapet som har logoen på skiva er Indie Recordings. Sjekk smakebiten under her i mellomtiden: