Deception Add 050324 Karmøygeddon 24

Ashbringer "Vacant"

av rune stordahl

Ashbringer Cover WebSelskap: Avantgarde Music

Release: 08.04.15

Nytt enmannsband innenfor den atmosfæriske varianten av Black Metal og skiva må kunne kalles lovende, selv om den ikke vekker det helt store engasjementet. Fyren bak bandet er kun 18 år og gjør alt sjøl. Det fortjener absolutt et anerkjennende nikk, men det er ikke noe som har blitt vektlag i bedømming av sluttresultatet.

Det skal sies at det er mye som blir gjort «riktig» her. Produksjonen er varm og rundt, med fyldig basslyd og prominente dobbeltbasstrommer. Gitarlyden har også fått en varm og analog klangkarakter. Koble dette sammen med melodiøse temaer, iørefallende melodier og et tempo som luller deg avgårde, så har du ei skive som ikke krever det helt store å ta inn over seg. Og bare for å ha tydeliggjort det; Vacant er særdeles behagelig å slumre til og det er flere partier som må sies å være av høy kvalitet. Særlig i sporet With Vacant Eyes gjør han mye bra.

Sett under ett er det likevel ikke til å komme bort fra at skiva også kan bli noe stillestående. Jeg vet ikke om kjedelig blir det rette ordet å bruke, for musikken er egentlig ganske variert, men i mine ører tåler den ikke alltid hundre prosent fokusert lytting. Det gjelder især de tre første låtene, men også de to siste har ting som er mindre bra ved seg.

Er du umettelig på Atmospheric Black Metal eller Blackgaze bør du ta notis av navnet og sjekke ut. Krever du litt mer enn bare at de stilistiske minstekravene skal være oppfylt kan du fint stå over denne.

PS. Skiva ble sluppet for eget maskineri i april. Den anmeldte versjonen er basert på filer fra Avantgarde Music, som gir ut skiva på nytt i digipak-format. Mulig den er ute når disse ord leses.

Ashbringer@Facebook

5.5/10

Tracklist:

  1. Etherial Aura Part I
  2. Etherial Aura Part II
  3. Lucid
  4. With Vacant Eyes
  5. Lonesome
  6. Bitter