Deception Add 050324 Karmøygeddon 24

Avatarium "Hurricanes And Halos"

av yngve

17103700 788109794660972 2210264960002201233 NSelskap: Nuclear Blast

Release: 26.05.17

Klare svenskene å holde trykket oppe?

Til dels, for det er låter her som absolutt er på høyde med det beste de gjorde på forgjengeren, Girl With The Raven Mask

Avatarium@Facebook

Men det er fortsatt det tidlige materialet jeg finner mest interessant, det var jo også grunnen til at jeg den gang begynte å like de :). Avatarium har moderert seg siden, og blitt snillere, og med mer lettvekt og mindre tyngde. Om det er en bra ting eller ei får du selv avgjøre, men det er alltid et spørsmål om et band hadde vært så fett om førsteskiva hadde blitt kopiert om og om igjen.

Det har de egentlig gjort nå, på en måte, for denne nye er ganske tett opp til Raven Mask, selv om det er en enda snillere approach her på Hurricanes And Halos. Noe er veldig likt det rolige Rainbow, vi snakker type debuten og noe på Rising. Som på den malende og nydelige feelen på Road To Jerusalem. Og ikke minst på The Sky at the Bottom of The Sea, det er nær ripp av Blackmore :). Og oppfølgeren, balladen When Breath Turns To Air. Men dette er ikke et problem, dette er fantastiske låter, og tåler mange runder.

Et par fyllåter er det, og et band som nok har repetert litt mye fra sitt foregående slipp. Jeg synes kanskje de har miste tlitt av hugget de hadde i mediebildet, men mulig jeg ikke følger med der det skjer nå. Avatarium er et bra band, i mengden av disse retrogruppene som florerer. Hadde de dog tatt denne og Raven Mask, fjernet rusket og lappet det til et album, hadde det vært nær toppkarakter.

Skiva er bra, den er litt vanskeligere å engasjere seg i over tid kontra det som kom før denne, men fortsatt verdt å sjekke ut. Og fansen tror jeg er godt fornøyd. Oppskriften er ganske lik, hva som skjer framover er avgjørende, jeg håper jo de prøver å bruke blyskoene litt igjen.

Albumet er litt der at de beste låtene er der oppe, noe er nesten der oppe og noe er litt midt på treet. 

7,5/10

Tracklist:

  1. Into the Fire/Into the Storm
  2. The Starless Sleep
  3. Road to Jerusalem
  4. Medusa Child 
  5. The Sky at the Bottom of The Sea
  6. When Breath Turns to Air
  7. A Kiss (From the End of The World)
  8. Hurricanes and Halos