Karmøygeddon 24

Axevyper "Into The Serpent`s Den"

av arni sørlie

Axevyper   Into The Serpent's DenSelskapIron Shield Records

Release: 26.02.16

Italia har i en årrekke fostret band som Axevyper, band som sverger til gamleskolen heavy metal. Musikken, attityden, soundet……alt i fotsporene til de klassiske bandene fra sene 70-tallet, og ikke minst 80-tallet.

Her er det rett på sak; trommeintro, og pang, så er galoppen i gang. Som fan av Maidens periode med Di`Anno bak mikrofonen blir det vanskelig å ikke dra sammenligningen rett opp av sekken når man skal snakke Axevyper. Maidens velkjente basslinjer, sammen med de catchy trommegroovene, er også mye av fundamentet til Axevyper. Det er pådriv fra start til endes, og skulle ikke undre meg om en kjøretur som egentlig tar 5 timer, lett er nede i 4 timer hvis Into The Serpent`s Den er i spilleren.

Axevyper@Facebook

Selv om det er solide mengder klassisk heavy metal som hovedingrediens, må det nevnes at Axevyper også har litt annet krydder i mixen, noe som gjør det ekstra kjekt å lytt på. NWOBHM burde være kjent for de fleste, og ingen tvil om at bandet har hørt sin del. Når det tøffer seg til, da flørter de litt med 80s speed/power og US, men ingen fare, de holder seg godt innenfor rammene de har valgt.

Twinleads gitarlinjer og soloer, endeløse mengder med rattatta og galopprytmer, og velkjent sammensetting av låter. Behøves det mer info?
Ahh, du lurer kanskje på vokalen, sjangerens ankepunkt? Jo, den er helt ok. Luca synger bra, med kledelig klang i stammen. De har truffet godt med soundet i bandet sammen med stemmen. Ikke en wowfaktor, men heller ikke en stemme som på noen måte ødelegger for bandet.

Kjekt at undergrunnen enda serverer denne type musikk, Heavy Metal to the bone, kjør på!

6,5/10

Tracklist:

  1. Brothers Of The Black Sword
  2. Metal Tyrant
  3. Soldiers Of The Underground
  4. The Adventurer
  5. Under The Pyramids
  6. Spirit Of The Wild
  7. Solar Warrior
  8. Beyond The Gates Of The Silver Key