Karmøygeddon 24

Backwater "Take Extreme Forms"

av arni sørlie

394620Selskap: Iron Shield Records/H`ART Distr.

Release

Backwater slipper sinn tredje fullengder, og det ca 30 år etter siste slippet Final Strike.

Det er tysk, det har vært besetningsendringer, de er helt klart ikke ungdommer lengre, og de spiller etter promoskrivet pounding heavy metal.....hmm, gjør de det?

The Extreme Forms er for meg en slik plate som måtte få flere sjanser. Jeg hørte litt, lot den ligge, hørte igjen...jeg blir ikke klok på dette jeg! Hva jeg helt klart kan konstatere med en gang, er at det ihvertfall ikke er pounding heavy metal! (for meg er det f.eks Dream Evil, Bloodbound..etc). Man kan lett bruke metal i beskrivelsen, men hva slags? Selv får jeg mase thrashvibber, faktisk så er det egentlig stort sett det jeg får. Midtempo thrash uten de store høydene beskriver det greit vil jeg tro.

Backwater@Facebook

Problemet mitt er at jeg blir mettet hver gang jeg hører. Det er masse riffing, til tider veldig kul riffing også, tight og tøff tromming, men et litt monotont lydbilde med en litt monoton vokalist på toppen. Vokalen er hverken ren, eller growl, og styrken er cirka lik hver gang munnen åpnes. Det blir for langt mellom godbitene, og det er etter høring lite minner på hva man har hørt. Kult at de holder på igjen, og fremdeles er metalheads, men dette blir litt platt og kjedelig i lengden.

5/10

Tracklist:

  1. Arise
  2. New Fire
  3. Run or Die
  4. Take Extreme Forms
  5. The World
  6. Deepest Black
  7. Aliens Blood
  8. Burn
  9. Nuts and Nuts
  10. Grizzly Bear
  11. Crush
  12. Tale and Doom