Karmøygeddon 24

Barbarian "Faith Extinguisher"

av steinar selstø

Barbarian Faith ExtinguisherSelskap: Doomentia

Release. 23.01.14

Italienske Barbarian leverer en veldig bra sak med sitt andre album.

Plateselskapet namedropper Celtic Frost som en viktig referanse, og årsaken til det er ikke vanskelig å skjønne. Trives du, som meg, med det gamle materialet fra Tom G. Warrior og co, og er villig til å ta til takke med noe annet enn originalen, kan Barbarian by på trivelige stunder selv om låtskrivinga og atmosfæren ikke er helt på samme nivå.

Barbarian@Facebook

De framstår som et kult, riffbasert thrash-/heavy metal-band, Barbarian, eller eventuelt 80-talls black metal. Whatever suits you … Tekstene er veldig metal og åpenbart også antikristne. 

Lyden er kul. Skiva har helt klart et old school-preg og samtidig en tiltalende ryddighet i lydbildet. Her kommer alle instrumentene godt fram, og spesielt gitarene låter veldig passende. Tyngden er heldigvis godt ivaretatt. 

Skivas styrke er enkelt og greit de fete og minneverdige riffene og gitarharmoniene man har kommet opp med. Fools of Golgotha er bare ett eksempel i så måte. Få riff i hver enkelt låt er som regel en god ting i min bok. (I motsetning til alle disse evinnelige supertekniske death metal-bandene som overdriver aldeles forferdelig.) Ved siden av gir vokalen, som er grovkornet og nesten i death metal-land, en fin kontrast til musikken. Faith Extinguisher er fengende som bare pokker og appellerer sterkt til headbanging. 

7,5/10

Tracklist:

  1. Faith Extinguisher 
  2. Inhale the Dead 
  3. Godless, Amoral and Proud 
  4. Total Metal 
  5. Fools of Golgotha 
  6. Crux et Circenses 
  7. We Are the Profane