Unnamed

Black Hole Generator " A Requiem For Terra"

av steinar selstø

Black Hole Generator A Requiem For Terra Selskap: Dark Essence

Release: 18.11.16

Det tok 10 år fra Black Hole Generator først ga lyd fra seg i fysisk format til debutfullengderen dukket opp. Tiden later til å ha vært vel anvendt. 

Skjønt, så mye annet som duoen bak har fingrene sine borti er det vel tvilsomt om de har jobbet med Black Hole Generator i hele denne perioden. Ikke at det betyr noe for øvrig. Det man hører, leser og ser gjør derimot det, og her scorer bandet høyt. 

Av bandene gutta bak har vært delaktig i, eller fortsatt er en del av, vil nok Vulture Industries være den beste pekepinnen. Det er med andre ord ikke standardvare man finner på A Requiem For Terra. Det er spennende, man utfolder seg og skiva byr på mye som gjør levetiden lang. Det ville være direkte overraskende om man klarte å bli lei A Requiem For Terra

Black Hole Generator@Facebook

Uttrykket er mørkt, melodiøst og musikken inneholder store kontraster. Man henter fra diverse sjangere, men absolutt alt er sydd sammen feiende flott og låter naturlig snarere enn påtatt kreativt. Låtene er innholdsrike, men samtidig lette å få tak på. Det melodiske fokuset hjelper åpenbart godt i så måte. Jeg har veldig sans for band som Black Hole Generator og trives svært godt med denne skiva. Vi snakker ikke helt Vulture Industries-nivå, eller for å trekke en parallell til et annet band på samme selskap, Hail Spirit Noir, men denne debuten er like fullt vel verdt å skaffe seg for fans av avantgarde metal. 

8/10

Tracklist:

  1. A Requiem for Terra 
  2. Titan 
  3. Moloch 
  4. Beneath a Chemical Sky 
  5. Emerging Pantheon 
  6. Earth Eater 
  7. Spiritual Blight