Karmøygeddon 24 Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Cryptic Scream "Death And Damnation"

av steinar selstø

12376514 1084824024875112 2759675538109197739 NSelskap: Private

Release: 02.08.16

Etter en demo for noen år siden er trioen bak Cryptic Scream nå klar med sin første fullengder. 'Death And Damnation' er en skitten og temmelig allright sak som bør kunne tiltale et segment av undergrunnsfolket. 

Cryptic Scream@Facebook

Sjangermessig sklir man ikke inn kun en enkelt plass, for her dreier det seg om en miks av death og black. Fans av klassisk amerikansk death metal, Tampa Bay-soundet, vil ikke finne all verdens å glede seg over her. Uttrykket blir for rått, klart forsterket av den røffe produksjonen. Skiva vil nok falle bedre i smak hos fans av grimme black metal-saker. Dermed er det ikke sagt at Death And Damnation låter supernecro, det gjør den nemlig ikke. Skitten og møkkete er mer dekkende adjektiver. 

Et band har streifet tanken som en referanse, og det er Mortician. Ikke på alle låtene riktignok, men enkelte spor, som tittellåta og ikke minst En Siste Dans, har noe av den samme feelingen. Produksjonen er vesentlig i så måte. Ytterligere likheter finnes i form av diverse samplede fraser. For andre spor er likhetene ikkeeksisterende, og referansen kan så absolutt være misvisende. Darkness Through Superior Firepower er blant annet markant annerledes enn amerikanerne. Jeg forsvarer likevel referansen med påstanden om at det er fans av band som Mortician som vil kunne la seg forføre av Cryptic Scream, dersom man ser for seg en svart versjon av nevnte. 

Skiva funker helt greit, fra start til slutt, men lider under den samme sykdommen som uhorvelig mange andre. Det skorter på de virkelige musikalske godbitene som griper tak og nekter å slippe. 

5/10

Tracklist:

  1. Rise of the Black Empire 
  2.  Darkness Through Superior Firepower 
  3.  Blood of the Antichrist 
  4.  E(xc)lusive Me(n)tal (Dis)Order 
  5.  Death & Damnation 
  6.  En siste dans 
  7.  Mørkets makt, dødens prakt 
  8.  Requiescat in Pace 
  9.  Eulogy: The Downfall of Light