28951185 10155854216986858 4808657354675453952 NUnnamed

Dawn Of Retaliation "Apex"

av yngve

Dawnofretaliation ApexSelskap: Private

Release: 16.12.16

Dette bandet har jeg hatt på besøk før, siste gang var vel når jeg annonserte denne skiva, sjekk HER Utgivelsen her kom litt sent i hus, så jeg satser på at det er ok med litt sen anmeldelse :).

Dawn Of Retaliation@Facebook

Vestlendingene spiller fortsatt hard metal, extremt, og ganske kompromissløst. Det er ganske brutalt dette, spesielt når både musikken og vokalen raver rundt der nede i underetasjen. Det er samtidig et extremmetalband som har en moderne edge. 

Apex@Spotify

Melodiene som infiltrerer den tekniske dødsmetallen gjør godt, uten dette hadde de trolig glidd litt bort fra min radar. Det er så utrolig behjelpelig å blande inn melodiske partier når bandet ellers er sentrert rundt hardhauseri, groove og brutalitet. 

Et lite aber med dette bandet er at de ikke klarer å gi oss noe som skiller seg ut. De gjør det sykt bra, de spiller og slår så det holder, og produksjonen er kraftig fet - men det er mange band som har dette på stell. Dette er litt av det jeg husker jeg uttalte når powermetalbanda begynte å gå meg på nervene tidlig 2000-tall, når jeg mente at det ikke var nok å være flinke og ha bra lyd, for det var på en måte kriterier man MÅTTE ha på plass for å i det hele tatt få innpass. Da koker det ned til faktorer som løfter et band opp og ut, eller hvor man kanskje klarer å gjøre noe som trykker på knappen til den øverste etasjene. Hva eventuelle nyvinninger innen denne sjangeren kunne ha vært er en annen debatt.

Det er svært vanskelig å klage også, for alt er som sagt på stell, det er ingen tvil om at i sin sjanger er Dawn Of Retaliation superbe, og om du liker slikt og ikke er skrudd sammen som meg, er det helt klart mer enn nok å skryte av her på Apex

Litt mangel på egenart og hvor et par av låtene ikke nådde opp til de beste, åpningssporet for eksempel, lander den en grei syver, og det er jammen ikke verst.

7/10

Jeg synes ikke teaseren under her ga et optimalt inntrykk av det Apex har å by på, men jeg fant ikke noe annet på nett enn denne Facebook-snutten.

Tracklist:

  1. Apex 1 - Depuration
  2. Apex II - Succumb To Ruin
  3. Apperception
  4. Path To Execration
  5. Purge
  6. The Esoteric Order