Karmøygeddon 24

Extol, dokumentar på nett

av yngve

UnnamedJeg ser at dokumentaren ligger på Nrks nett-tv, der ligger den ifølge infoen til 27. januar, sjekk den ut om du bomma i romjulen.

Klikk her

***

Nyhet fra 24.12.14:

Få med deg denne, sjekk innom NRK2 27.desember kl 19.45. 

Pressemelding fra Indie Recordings: "Det veletablerte norske kristne dødsmetallbandet Extol kan se tilbake på en karrière som inkluderer spellemannsnominasjon, flere USA-turneer, rekordsalg av CD og nasjonal anerkjennelse i presse og musikkmiljø. I april slipper de dokumentaren Extol: Of Light And Shade; historien om et band splittet i paradoks mellom to verdener, kristendom og dødsmetall. Filmen er vist på flere filmfestivaler i sommer, og den 27.desember vises dokumentarfilmen på NRK2, kl 19.45!

Det å være sterkt troende i et musikkmiljø dominert av ateister og anti-religiøse utøvere skaper noen utfordringer. Extol, med sitt kristne innhold og dødsmetall uttrykk, har derav opplevd sin del av vanskelige situasjoner og motarbeidelse. Kristne reagerer med avsky på estetikken og effektene bandet bruker, mens den sekulære fraksjonen av musikkmiljøet går til angrep på hva de synger om. På den ene siden organiserer lokale menigheter bålbrenningsseanse av Extolprodukter og bønnemøter mot bandet, mens det på den andre siden ringes inn bombetrussel fra selvutnevnte satanister på en av bandets konserter i Hønefoss, og bandet blir spyttet på og hånet i andre sammenhenger.

Etter 6 utgivelser med suksess var 2007 starten på en fem år lang pause for Extol grunnet vokalistens sterke tinnitus og angst. Dokumentaren gir et innblikk i både tinnitus- og angsttematikken der vokalisten snakker åpent ut om noen av utfordringene han opplevde i 2007 og årene som fulgte. Spørsmål om tro og uttrykksfrihet, satt i et musikalsk perspektiv, er også et viktig tema. Filmen illustrerer også bandets posisjon i norsk musikklandskap og i internasjonal bevissthet. Eyvind Skeie, Hank von Helvete, nå avdøde Pater Arnfinn Haram samt den karismatiske amerikanske rockepastoren Bob Beeman er noen av skikkelsene vi møter i Extol: Of Light And Shade.