Unnamed27157503 10155314935706867 885556790 N

First Delusion trosser stormen

av arni sørlie

12400870 10153953309679271 1976289844727167948 NFirst Delusion startet i 2008, og har en EP fra 2010 på CVn. Nå er det fullengder, debutslipp, 'Through The Storm', og det betyr ofte at nye jaktmarker åpner seg, man får større knyttneve å promotere bandet med, og selvfølgelig masse spente folk som kanskje kun kjenner bandet fra de mange konsertene siden EP-slippet.

(De er til info support for Tad Morose i Sandnes@Tribute førstkommende lørdag, 8. oktober - Yj).

Hva er målet, forventningene, og tankene bak slippet, sett fra bandet sin side?

"Målet med plateslippet er først og fremst å kunne nå ut til et større publikum og ha noe konkret å vise til i promotering av First Delusion. Rett og slett å nå ut til flest mulig med musikken vår.

Vi har forventninger om at dette plateslippet vil føre til noen flere åpne dører, da spesielt med tanke på nytt publikum, spillejobber og radiospilling."

First Delusion@Facebook

Platens tittel, 'Through The Storm', og de mange litt harde sangtitlene… For eksempel 'Passive Aggression', 'Leave Me Alone', 'Edge Of Insanity', 'My Agony'.  Hvor kommer opphavet til albumtittel, og sangene fra…..reflekteres det en virkelighet gjennom musikken på albumet?

"Tittelen har sitt opphav i det å kunne komme ut av tyngre perioder med hodet hevet, og kjenne på at motgangen faktisk kan gjøre en sterkere.
Låtene gjenspeiler den reisen noen og enhver av oss må ta for å komme gjennom motgang, og tankene som oppstår underveis."

Jeg så, og skrev om dere, når dere spilte på Chevys Rockbar i august 2014. Jeg husker enda den som en knall opplevelse, og mye av feelen dere greide å formidle live, finner jeg igjen på albumet. Hvordan foregikk innspillingen, hvem styrte spakene, og hvor er det spilt inn?

"Instrumentene ble spilt inn en og en, med påfølgende gjennomlyttinger for å rette på ting til vi fikk den rette følelsen. Vokal ble lagt på helt til slutt.

Innspillingen foregikk på Stord i privat studio hos Rune Nesse, som også tok seg av miksingen. Mastring ble gjort hos Sonovo i Stavanger."

10978624 10153125431779271 7671050587687097887 NDere er fra Stord, en ganske liten plass, og det er vel ikke unaturlig at dere, som ganske harde rockere, vekker litt oppmerksomhet med den tunge, litt mørke musikken. Hvordan tar lokalsamfunnet imot plateslippet, er det åpent for slikt på en plass som Stord…ikke for mye konservativitet i lokalblodet?

"Vi føler at lokalsamfunnet har tatt imot plateslippet på en veldig god måte. Vi hadde fullt hus på release konserten, og tilbakemeldingene har vært veldig gode."

Det er mange forskjellige grupperinger i samfunnet, og man håper gjerne å treffe flest mulig med musikken sin. 'Through The Storm' er en emosjonell og stilsikker plate, og ikke en sjanger jeg har hørt mye fra norske band, mer amerikansk vil jeg påstå. Har dere merket noe på hvilke samfunnsgrupperinger dere treffer i hjertet med debuten/musikken…har det vært noen overraskelser på type mennesker som lytter etter slippet?

"Vi føler ikke at musikken bare treffer en spesiell type mennesker, men at folk som liker ulike musikksjangrer finner noe de kan like i musikken vår."

Hvorfor bør folk sjekke ut 'Through The Storm'?

"Vi syns folk bør sjekke ut Through The Storm fordi det er en plate vi er veldig stolt av, og har stor tro på. De fleste vil nok finne noe i musikken vår som de kan relatere til seg selv."

Les anmeldelsen av skiva HER .