Deception Add 050324 Karmøygeddon 24

Galvanizer "Horrid Tales Of Death"

av steinar selstø

GalvanizerSelskap: Equinox Records

Release: 06.12.15

Denne saken er gitt ut i begrenset opplag på vinyl og kassett. Det handler om death metal selvsagt, og følelsen av å befinne seg i 1990 gjør seg gjeldende mens man pløyer gjennom de fire sporene.

Klassiske trekk er det altså flust av på Horrid Tales Of Death. Utgivelser fra vårt naboland i øst, men også den andre siden av dammen, har nok påvirket Galvanizer, blant annet kan man fornemme snev av gammel Morbid Angel i Wounds. Låtene tar pulsen på death metalen slik den var i begynnelsen, da unge gutter sendte kassetter og flyers kloden rundt for å promotere kjellerbandet sitt. Lyden på skiva er bevisst demoaktig, og det fungerer svært godt. 

Galvanizer@Facebook

Materialet er det derimot lite spesielt ved. Låtene er rett-fram og baserer seg på noen få riff. Mental Vortex er up-tempo og har et solid driv takket være en rytmeseksjon som jobber intenst. Det samme kan sies om de to påfølgende låtene. Pustepauser er det nesten kjemisk fritt for. Cadaveric Lust besitter derimot et melodiøst tilsnitt avslutningsvis som man ikke finner andre steder på skiva. Avvekslingen er kjærkommen da låtene for øvrig ikke er sterke nok riffmessig. 

6/10

Tracklist:

  1. Mental Vortex 
  2. Wounds 
  3. Putrefaction Blues 
  4. Cadaveric Lust