Deception Add 050324 Karmøygeddon 24

Glorior Belli "Sundown (The Flock That Welcomes)"

av steinar selstø

568879Selskap: Agonia 

Release: 06.05.16

Glorior Belli tilhører gruppen band som har holdt på en god stund, men som jeg likevel aldri har tatt eller funnet tid til å sette meg inn i. Jeg forventet, i all min kunnskapsløshet, stereotyp black metal. Slik er det jo ikke …

Det vil si, det starter, ved første øyekast, ganske klassisk. Lies-Strangled Skies er en kjapp, monoton og heller militant black metal-låt der dybde tilføres av melodiføringer i bakgrunnen, melodier som ganske snart utmerker seg som annerledes fremført enn normalt. Mistanken om en viss egenart siver med andre ord så smått frem til de oppfattende organer. Når først oppdagelsen av Glorior Belli som noe litt annerledes er konstatert litt seinere, er nysgjerrigheten pirret. Få sekunder inn i Rebels In Disguise er det ingen tvil lenger. Fra sin basis i black metalen er følehornene innstilt også mot andre inntrykk og uttrykk, og det franske enmannsbandets misjon på Sundown (The flock that welcomes) er å mikse disse sammen med sin åpenbare elsk på klassisk black metal. Og dette lykkes man med …

Den røde tråden er altså et tungt og velkjent monotont black metal-landskap. Brorparten av låtene befinner seg hovedsakelig innenfor denne rammen. Vokalen er svart, men artikulert. Musikken er aggressiv og mørk. Den bærer med seg negativitet. Det føles som black metal. Så flettes andre elementer inn og beriker. 

Rebels In Disguise er basert på et helt annet tempo, en groove og med en bass som driver låta tydelig framover. Rytmisk er låta mer i stoner-landskapet, og summen er en atypisk låt for et black metal-band. Thrall Of Illusions fortsetter med herlig basspill, og her er man mer i post metalens verden innledningsvis før den tradisjonelle siden av bandet slår inn etter halvannet minutt. Låta sklir så over i tittellåta ved hjelp av et mellomspill, og her er den maskinelle og intense rytmikken tilbake fra første stund. Denne er høydepunktet, med sitt mektige refreng avslutningsvis. 

Glorior Belli@Facebook

Samtlige spor fungerer godt, og til tross for at intensiteten er høy store deler av albumet, er det aldri direkte kjedelig eller i overkant ensformig. Nok krydder finnes, melodiene er tilstrekkelig sterke og Glorior Belli framstår, om ikke innovative, så i alle fall med nok egenart til at man ikke blir anonyme, slik så mange andre dessverre gjør. Dersom man til neste gang finpusser ideene man velger å gå for så de skinner enda sterkere, blir dette uimotståelig. 

7/10

Tracklist:

  1. Lies-Strangled Skies 
  2. World So Spurious 
  3. Rebels in Disguise 
  4. Thrall of Illusions 
  5. Sundown (The Flock That Welcomes) 
  6. Satanists Out of Cosmic Jail 
  7. Upheaval in Chaos Waters 
  8. We Whose Glory Was Despised