Karmøygeddon 24

Graal "Chapter IV"

av yngve
Graal 480 Rgb

Selskap: Jolly Rogers Records

Release: 25.05.15

11 låter, en time, en miks av folk- prog og metal.

Produksjonen er kløktig, enkel, detaljert og med et sound som jeg synes balanserte noe gammelt og nytt veldig bra. 

Graal@Facebook

Musikken? Vel, den er faktisk ikke verst. Noe kremband er det ikke, men Graal ligger og vaker i en dam hvor Tull har vært, hvor en form for enkel hardrock også har lagt igjen sitt fornødne, og hvor en anelse, om jeg ikke tråkker helt feil, symfoprog gjør seg gjeldende. 

Vokalen er bra, litt kjedelig, men med en fin meldoisk snert, og den kler låtene bra. 

Jeg satt og tygde på hva dette minnet om, et band som jeg elsker, som har denne blandingen av hardrock og prog, og plutselig kom jeg på det; Saracen! Albumet Heroes Saints And Fools, et dritfett album som omfavnes av nwobhm-bølgen, er det spor av her hos Graal.

Jeg vet ingenting om bandet når jeg anmelder her, mappen jeg hadde fått inneholdt bare låtene, men jeg skal nok se om jeg får gjort litt research på dette.

Et album jeg personlig tror vil kunne vokse seg større, men aberet er jo at det hamrer inn med skiver og at filer dessverre er veldig lett å glemme. Vi får se, mulig jeg husker å sjekke inn en fysisk utgave av dette.

Det mangler nok litt før jeg kommer inn til kjernen her, men så langt har jeg ihvertfall fått blod på tann, og karakteren må vel anses som sterk.

6,5/10

Tracklist:

  1. Little Song 
  2. Pick Up All The Faults 
  3. Shadowplay 
  4. Revenge 
  5. The Day That Never Ended 
  6. Stronger 
  7. Guardian Devil
  8. Lesser Man
  9. Last Hold
  10. Goodbye
  11. A Poetry For A Silent Man 
  12. Northern Cliff