Hail Spirit Noir "Mayhem In Blue"

av steinar selstø

14523209 1200990639968765 7806522927681389051 NSelskap: Dark Essence

Release: 28.10.16

Denne saken hadde definitivt blitt nevnt i årsoppsummeringa mi dersom jeg hadde sjekka den ut i tide.

Mayhem In Blue er nemlig en helstøpt strålende affære! Den er fengende, leken og med bøttevis av genuin atmosfære. Hail Sprit Noir framstår som et egenartet band. Et band som tør, og som lykkes til de grader med sin mørke og mystiske metal. 

Hail Spirit Noir@Facebook

Mayhem In Blue er variert. Veldig variert. Grekerne evner likevel, med tilsynelatende letthet, å få hele seansen samlet til en meningsfull enhet. En enhet som selvsagt gjør seg best hel og ikke stykkevis og delt. Fra den strålende førstelåta, med den artikulerte grimme vokalen og de iskalde synthriffene, sitter jeg trollbundet og nyter, og fascinasjonen vedvarer gjennom samtlige spor. Det er unødvendig å trekke fram flere spor som gode eksempler på vellykkethet. Absolutt alle er spennende og fanger oppmerksomheten konstant. 

Kontrastene er ofte store, fra kjappe black metal-partier i kjent nordisk stil til neddempede partier der fløyelsmyk, mørk vokal bærer musikken. Overgangene sitter som et skudd. Melodiene, ofte skapt av synthen, er kruttsterke. 

Og så har man denne gullvinnende evnen til å legge inn småkrydder eller uventede endringer i låtene i akkurat rette øyeblikk. Gitarsoloen avslutningsvis i tittellåta er et slikt øyeblikk. 

Fantastisk!

10/10

Tracklist:

  1. I Mean You Harm 
  2. Mayhem in Blue 
  3. Riders to Utopia 
  4. Lost in Satan's Charms 
  5. The Cannibal Tribe Came from the Sea 
  6. How to Fly in Blackness