Deception Add 050324 Karmøygeddon 24

Hammerfall "r(evolution)"

av yngve

Image001Selskap: Nuclear Blast

Release: 29.08.14

Svenskene har vært ute med denne i en tid, men siden filer dessverre ikke kan prioriteres grunnet overflod av utgivelser, tar det litt tid noen ganger :)

Hammerfall husker jeg godt, de reddet metallen på midten av 90-tallet, men endte veldig fort opp som et mainstreamprodukt.

Og produkt ble de fort, for Nuclear Blast var kjapt på banen husker jeg, med bøtter av merch. Og jeg kjøpte; beltespenner, joggebukse, pins, picturediscer...og debuten rager høyt hos meg ennå, også andreskiva er svært ok. 

Nå leste jeg noe om at de trakk litt tilbake til nettopp debuten med denne nye skiva, og i enkelte låter kan jeg godt gå med på at de ligner litt, og at de har en vitalitet som jeg husker fra den gang. Men, det er en stor forskjell fra å skape noe i naivitet, noe som bare kommer naturlig, og noe som på en litt krampaktig måte må skapes fordi folk begynner å gå litt lei. Men jeg synes de har litt å komme med på r(evolution)

Joachim har aldri vært en kongevokalist, men har overlevd på dedikasjon og at det holder akkurat. Ikke at han er dårlig, men det er lite bredde å spore, det går ofte i den samme tralten. Det fordrer at låtene han skal legge vokal på er bra, og det synes jeg det er glimt av her.

Lyden er ok, ikke så svulstig som noen av de andre skivene, men heller ikke så enkel som på debuten. Produksjonen her kler bandet, det løfter låtene, men gjemmer ingenting.

Liker du Hammerfall, er skikkelig fan, er dette muligens en god skive for deg, om du husker og likte de som meg, i den tidlige perioden, er det også en dugende utgivelse. 

6,5/10

Tracklist:

  1. Hector's Hymn
  2. (r)Evolution
  3. Bushido
  4. Live Life Loud
  5. Ex Inferis
  6. We Won't Back Down 
  7. Winter Is Coming
  8. Origins
  9. Tainted Metal
  10. Evil Incarnate
  11. Wildfire