Karmøygeddon 24

Holy Cross "Place Your Bets"

av arni sørlie

1378710 10151695654797997 2506822 NSelskap: Pure Steel Records / H`ART Distr.

Selv om jeg prøver å fremstå som en metaller, liker jeg godt en runde med ost og kjeks, samt litt rødt i glasset, franske meg til litt.

Om jeg kan skryte på meg samme entusiasme for landets metal? Nei! Men, det er fransk power/thrash vi har i spilleren, og vi gir jo alt en sjangs, uavhengig av bandnavn, eller geografisk tilhørlighet.

Franskmennene vi her skal hanskes med er nokså ferske, døpt i 2007, og kun en fullengder i 2009 (Under The Flag) er å spore for dem som vil dypere i diskografien. Place Your Bets er siste ut, og la meg med en gang få sagt at de med denne gir undertegnede en ørliten tro på Frankrike. Jeg ristet ikke av stolen av glede, men mang en gang kom kroppen i bevegelse, en del fenger fett!

Holy Cross@www

Det begynner litt kjipt med Bad Day, en skikkelig midt på treèt heavy metaller, og neste, en litt mer thrasha sak, er heller ikke en innertier. Det som så skjer når Last Chance slipper til, det er at det kommer litt frekke, type Iced Earth-riff flagrende ut høyttaleren, det trøkker. Det er også nå man begynner å lure på om trommene er programmerte, for det er solid tighte greier man får servert!

Platen fortsetter med mye i samme gaten, mye midt tempo tight riffing, men kanskje litt for mye? Vokalen blir i mine ører litt mettende, så det er mellomspillene med sine ofte drivende leadlinjer på fengende komp som blir platens høydare.

Holy Cross@Facebook

Alt i alt et greit slipp av franskmennene, og liker man som nevnt Iced Earth-type komp, litt power gitarlicks, og kanskje liker attityden til Anthrax, da kan det jo sjekkes ut. For meg ikke hverken topp, eller bunn, litt flatt totalt sett….

6.5/10

Tracklist:

  1. Bad Day (In The Best Of Worlds)
  2. Place Your Bets
  3. Last Chance
  4. Break Your Chains
  5. Realm Of Madness
  6. From Past To Dust
  7. Inner Jail
  8. Unleash The Cross
  9. Higher & Higher