Deception Add 050324 Karmøygeddon 24

Ichabod Crane "Day Of Reckoning"

av yngve

Ichabod Selskap: Pure Steel Records

Release: 25.07.14

Us Metal, det liker vi, og det er sjangeren Ichabod Crane har fått tildelt. 

Ekte Us Metal er det også, for bandet kommer fra nettopp Usa. Og når jeg røper at bassist George var med på å starte opp Halloween, og at trommisen tidligere var med i Sleepy Hollow, da skjønner du at dette er gamlekarer som prøver seg. Men det trenger jammen meg ikke å bety gull, det har vi sett flere ganger før. 

Us Metal er for meg litt mer uptempo, selv om flere band som regnes i denne sjangeren er relativt trauste. Hos Ichabod Crane går det som oftest i midtempo, selv om et par låter, Final Warning og Evil In You, har litt fart i seg. Men på det jevne er det ganske trauste saker, trommisen er for eksempel veldig kjedelig og gjør veldig lite ut av seg - annet enn å holde en enkel rytme. 

Vokalist Jeff er i samme gate som trommisen, han lider litt av det samme, at det han gjør gjør han hele tiden. Han er high pitch, men ikke så mye at man vrenger seg, slik vi husker Tony Harnell i sine glansdager. Problemet til Jeff er at han synger veldig lite variert, han har funnet en type toner han er komfortabel med, og de bruker han på så og si hele skiva.

Ichabod Crane@Facebook

Liker du Cage og Priest skal dette være noe for deg, det ifølge skrivet som fulgte med skiva. Cage er ultrakjedelig etter min mening, Priest er bra, fantastisk til tider, men de har til forskjell fra Ichabod Crane denne x-faktoren. 

Vi leser at denne typen metal, den bandet her presenterer, alltid har en rett til å eksistere, og at "...this won't change in the future." Jeg vrir litt på det og sier "...this won't cange the future."

4/10

Tracklist:

  1. Dark Valentine
  2. Hynotized
  3. Unwanted
  4. Final Warning
  5. Fallen Angel
  6. Evil In You
  7. Nothing Without You
  8. Struggle Within
  9. Immortal
  10. Nostradamus