Deception Add 050324 Karmøygeddon 24

Kyy "Beyond Flesh ..."

av rune stordahl

14330117 1773804082876846 9029761277832331888 NFull tittel: "Beyond Flesh - Beyond Matter - Beyond Death"

Selskap: Saturnal Records

Release: 04.11.2016

Kyy er et relativt nyoppstartet finsk Black Metal-band, så her har det gått fort i svingene siden de har rukket å få ut både EP og fullengder siden de ble dannet i 2013. Og dett er altså en forsinket anmeldelse av fullengderen deres.

Det starter rimelig stygt for bandet, med noe som nesten er en regelrett ripoff av ett av riffene til Satyricon. Hvis jeg ikke husker helt feil har Fuel for Hatred-låta omtrent et identisk riff som Kyy her disker opp med, uten at jeg har tatt meg bryet med å sjekke opp i det. Etter det går det heldigvis meget bedre og de klarer sånn sett å riste meg ut av vrangviljemodus allerede innen neste låt.

Kyy@Facebook

Beyond Flesh... er et meget jevnt album, med god produksjon og et ferdigstøpt sound. Liker du soundet som Necromorbus Studios skrur sammen tipper jeg at finnene rent lydestetisk kan appellere til deg. Gitarlyden er kanskje en anelse mer nekro her, i betydning mer mellomtone, men ellers er lydbildet fyldig, slagkraftig og bassrikt, og alle instrumenter har sin distinkte plass i miksen.

Musikken er variert og de skal ha skryt for at de kreerer riff med ulike teknikker. Det er ikke uvanlig at band låser seg til for eksempel å kun bruke tremoloriff og bygger alt materialet sitt over samme lest, men det gjør ikke Kyy. Når det er sagt, så er det nok de partiene hvor de benytter seg av downpicking i treigere tempi som er de desidert svakeste, særlig når trommene kjører tilnærmet ompa-takt i tillegg. Men de fikser ellers å gå fra rasende og hissige tremoloriff til mer doomete greier hvor powerchorder flyter over hele takten, med skingrete strengeplukking i bakgrunnen.

Lyttermessig sett er nok ikke dette et album jeg blir å vende tilbake til, først og fremst på grunn av disse partiene som er langt under pari i mine ører, men Beyond Flesh... har vært et helt greit musikalsk akkompagnement ellers.

6/10

Tracklist:

  1. 358
  2. Legio Serpenti
  3. Death Within
  4. Reditus
  5. Panta Rhei
  6. Bloodline of Edom
  7. Lord of the Desolate Paths
  8. Destroying Tiphareth
  9. In Eternal Desire to End
  10. Erecting Temple of Adversary
  11. The Narrow Gates of Apôleia