171128 Heavymetal No Bannerannonse 80x500px S Ingel

Matterhorn, ny smakebit

av yngve

Tommy og Matterhorn er online med ny sang, kos deg :)

***

Nyhet fra 13.06.17:

Du kan nå sjekke ut låten til Tommy på Spotify og Tidal.

***

14502761 520920081442049 5272222505460133233 N

Nyhet fra 23.04.17:

Bandet ligger i et rolig landskap. Tommy, som står bak dette, er kjent fra litt røffere band som Griffin og Manes, og har etterlatt seg et godt spor i Trondheims og Norges musikkhistorie. Tommy var påtenkt som frontfigur i In The Woods... i forkant av bandets retur til metalscenen for en tid tilbake, men det ble som kjent ikke slik. Tommy hadde allerede lagt grunnlaget for det som nå er Matterhorn, og nå presenterer han låten 'Aorta', som du kan sjekke ut under her.

Matterhorn@Facebook

Jeg valgte å ta en kjapp prat med fyren, og mer blodferskt intervju får du ikke, dette er publisert sekunder etter at vi var ferdig med praten :).

Tommy var jo som nevnt innom et par band, og nå er det altså alene om avgjørelser og løsninger.  Hvordan var det å ta stå for alt selv? Uten andre medlemmer til å krangle med, eller støtte seg på? "Jeg føler det er befriende å stå alene, men også altoppslukende, ingen å sparre med kan bli tungt i lengden" forteller han, men legger til at han jo hadde litt hjelp. "Jeg hadde jo Gunnhild Hasund og Rhys Marsh som støttespillere :)." I tillegg har han brukt sine omgivelser. "Jeg har benyttet meg av mine musikervenner underveis, for konstruktiv kritikk av demomaterialet."

Matterhorn er et kjent fjell i Alpene, Sveits, hvorfor valgte han så dette fjellet som bandnavn? Har han noen personlige koblinger? Opplevelser? Hva ligger bak valget av navn? Svaret jeg fikk var veldig bra: " Matterhorn er jo navnet på fjellet for den vanlige mannen i gata, for meg er det mye mer. Det symboliserer et monument, det uoppnåelige, (litt Engelsk) A cragged rock tooth ranging into the heavens. Standing alone on the horizon."

Og hva planlegger du med Matterhorn? En låt foreligger, har du planer om skive, konserter, live, promotering, eller er dette noe du gjør mest for egen mental pleie? " Planen nå er å lansere Aorta, min første singel på Bandcamp, Tidal, Spotify, You Tube, SoundCloud...osv, dette for å promotere låten min, få litt feedback på det jeg har skapt. Fortsettelsen er å fokusere på resten av låtmaterialet jeg sitter på, planen er utgivelse på vinyl, med et helt album. Har veldig lyst til å prøve dette live, men alt til sin tid :). Å ja, dette er mental pleie, det er deilig å være kreativ igjen :)."

Og helt på tampen, inspirasjoner, jeg ville dra litt i dette.  "Inspirasjon er så meget" sier Tommy, og påpeker at det i tillegg til band og musikk også dreier seg om "...hendelser i livet. Når jeg begynte å skrive disse låten kom de uten anstrengelse, jeg hadde ikke noen bånd på meg, heller ikke noen bås å sette de i....friheten til å gjøre det jeg ville var drivkraften, og den kreative prosessen frem til målet har lært meg mye om meg selv og andre rundt meg :)."