Karmøygeddon 24

Mefitic "Woes of Mortal Devotion"

av rune stordahl

A1035922461 10Selskap: Nuclear War Now!

Release: 15.06.2015

Mørk og grøsseraktig uhygge fra Italia, på den brutale måten.

Mefitic har holdt på siden 2004, men det er først nå debut-fullengderen deres foreligger. Det har blitt et solid og gjennomført album, uten noen større svakheter. I følge facebook-siden deres spiller de Occult Death/Black Metal og det gir en ganske god pekepinn på det musikalske landskapet de opererer i: med nedstemte gitarer, som leverer disharmoniske tremoloriff, ekstremt mørk og surklende vokal, dynket i romklang, romlete bass og drønnende trommer. Produksjonen er likevel såpass klar og ryddig at riffene – og instrumentene – lar seg dechiffrere og identifisere uten problemer. Mefitic har ikke det ulne, kaotiske lydbildet som f.eks Portal eller Deiphago har på sine skiver, men det er absolutt skittent og klaustrofobisk, og man kjenner den rå stanken kile i neseborene når man lytter til Woes of Mortal Devotion.

Tempomessig har de god variasjon; alt fra det primale og voldelig kjappe til det seige og dooma, og de fikser begge deler like bra i mine ører. Riffene er for det meste bra, men hvis det er noe jeg skal plukke på så må det bli dem; det er et par-tre plasser hvor de spiller powerchord-versjoner av noen av tremoloriffene som ikke faller helt i smak. Det mest åpenbare eksemplet finnes allerede på åpningssporet etter et drøyt minutt, sånn cirka. Utover det er det meste av prima kvalitet og jeg digger alt fra sound og låtskriving til det visuelle.

Mefitic@Facebook

En klar anbefaling til de som vil ha sin Death Metal mørk og voldsom, hvor man nesten kan kjenne forråtnelsen sive ut av høyttalerne når man setter på skiva. Dette er langt unna klinisk-teknisk gripebrett-ronking med plastikktrommer og steril produksjon, for å si det sånn.

8/10

Tracklist:

  1. Grievous Subsidence
  2. Obloquī
  3. Noxious Epiclesis
  4. Eroding the Oblates of the Lord
  5. Mendacious Psalmodĭa
  6. The Tomb of Amaleq
  7. Pain
  8. The Swirling Columns of Staleness