Karmøygeddon 24

Mercury Moon "Sound ..."

av yngve

Cover170x170Full tittel: "Sound Of Daylight Breaking"

Selskap: Silent Arrow Records

Release: September 2016

Buskerudbandets tredje skive er ute.

Jeg har tidligere anmeldt bandets musikalske eskapader, og fra en sekser i 2014 til en femmer i 2015 , er det gledelig å høre at det de driver på med går, slik jeg hører det, i riktig retning. Om ikke alt er like sterkt som åpningskuttet Endless Road, er det meste her solid håndverk.

Mercury Moon@Facebook

Produksjonen er bra på stell, det er basically ingenting å utsette på dette. De har fått en veldig bra lyd til musikken sin, og underveis er det aldri noe jeg ønsker hverken opp eller ned av nivåer, alle i bandet ligger akkurat der de skal. Cudos for bra miks. Og produksjon ;). Det er deilig å høre et band som ikke komprimerer alt og kjører på med over-anabole produksjoner, her er det rotekte hardrocklyd.

Tredje ut (om vi teller med introen), Sleight of Hand, begynner litt tamt, men bygger seg opp til en bra greie, og ligger ikke så langt bak Endless Road. Men det var noe svært kult med det åpningssporet. Kløktig lagt rekkefølge på skiva altså. Pluss i margen for drivet og melodiene på Last Caress også. 

Utover skiva åpenbarer bandet seg som et bra melodisk hardrockband med tidvis røffe kanter. Men aldri så røffe kanter at de vipper over. Dette er en kul norsk aktør i denne sjangeren, som ikke direkte er overfylt her til lands. Sjekk ut Mercury Moon folkens, om du liker denne formen for hardrock.

Karakteren er sterk, men det var ikke heeeelt der oppe, men jeg synes det er en frekk greie det, å havne godt over midtsjiktet :). Litt krampaktig vokal på refrenget på Barely Hanging On trekker litt ned, så også (og da er jeg subjektiv) balladen helt på tampen. Ellers er det hist og pist som trekker i samme retningen, men totalt er dette et album jeg synes bandet skal være stolte av.

7/10

Tracklist:

  1. Daylight Breaking
  2. Endless Roads
  3. Sleight of Hand
  4. Barely Hanging On
  5. Last Caress
  6. Picking up the Pieces
  7. Lead You Home