Unnamed27157503 10155314935706867 885556790 N

Mike LePond's Silent Assains "S/t"

av yngve

10 CoverSelskap: Private/LABATE MANAGEMENT

Release: 2014

Skiva er krem, og viser at selv om den kom meg litt sent i hende, datostempling ikke betyr noe som helst.

Mike er til vanlig bassist i Symphony X, et band som er mer enn godt nok kjent. Det som derimot trakk meg mot skiva, det var vokalisten. Alan Tecchio er en av de beste vokalistene når det gjelder techmetal og powerscreams - dere som kjenner til Hades og Watchtower vet hva jeg snakker om. Her, på dette albumet, skilter han med sin sedvanlige kvalitetssikrede stemme, og det er en fryd å være med gjennom disse låtene. 

Lineup:

 • Mike Lepond (Symphony X / Mike LePond's Silent Assassins)
 • Micheal  Romeo (Symphony X)
 • Alan Tecchio (Hades / Watchtower / Seven Witches)
 • Metal Mike Chlasciak (Haford / Testament / Sebastian Bach)

Det er en hel del imponerende instrumentføring, for selv om dette er streit metal, en bra definisjon på hvordan man spiller heavy metal. er det plenty av fete detaljer, spesielt i bassavdelingen. Åpningssekvensen på Oath Of Honour for eksempel, er i gata til de vakre basslinjene til Manowars DeMaio. Også låten generelt kan minne om tidlige Manowar, og/eller Warlord. Det er altså en del episk metal her, og det er bare å dra inn denne om du er i sfæren her. Det kan ikke slå feil.

Strengt tatt er det lite å utsette på dette, om du da liker stilen. Det er et album som låter friskt i dag, mellom alle moderne og tekniske utgivelser som hamrer mot oss, eller trender og bølger som dominerer - dette er klassisk metal med et bra snev av melodi og briljering. kanskje er ikke låtene noe du sitter og synger på etterpå, men det er arrangert slik at flere av sporene fester seg greit. Kosen for meg var dog underveis, når skiva spilte, da var det nesten som julekvelden.

Kanskje litt subjektivt, kanskje mest fordi jeg er i målgruppen, kanskje mest fordi jeg elsker Alan, og tidlige Manowar, men uansett, denne tåler å nesten klatre opp på en åtter. Eller, jo, utgangspunktet var en sterk 7,5/10, men jeg velger å gi de en dytt.

8/10

Tracklist:

 1. Apocalypse Rider
 2. Red Death
 3. The Quest
 4. The Outsider
 5. Masada
 6. Silent Assassins
 7. Ragnarok
 8. The Progeny
 9. Oath of Honor