Karmøygeddon 24

Mindcrime "Checkmate The King"

av yngve

MindcrimeSelskap: Red Cat Records

Release: 22.09.14

Romabandet Mindcrime har noe bra på gang, selv om produksjonen holder litt igjen.

Jeg har faktisk vært borti denne gjengen tidligere, for det er linker til Queensryche-tributebandet med samme navn. Mulig det er samme band også. Jeg har en skive i hylla en eller annen plass...

Musikken ligger absolutt tett opp til Seattlebandet, og både det instrumentale og det vokale er fett framført og av høy kvalitet. Vokalen til Bruno er type Tate, uten den voldsomme styrken Geoff hadde i begynnelsen, det er litt tilbakeholdent, men fortsatt svært bra. 

Mindcrime@Facebook

Når jeg påpekte at lydbildet holdt litt igjen, er det fordi det gjør det. alt ligger greit fordelt, men det er en litt selvprodusert groove over dette. Men definitivt ikke noe som betyr noe, selv om det selvfølgelig alltid hadde gjort seg med litt mer kjøtt.

Det var et tydelig skille mellom låtene jeg likte; de kjappere og litt metalliserte var fete, mens de litt streitere og enklere låtene (Betayed Again, Until The Twillight Comes, Once Upon A Day...) ikke ga meg veldig mye. Noen kule soloer, men når sangene er kjedelige og litt baktunge, klaffet det ikke helt for min del. Dette gjaldt faktisk de fleste sporene på skiva, så kremen dominerte ikke, for å si det slik.

5/10

Tracklist

  1. Stormchild
  2. Betrayed Him Again
  3. Flying In The Wind
  4. Until The Twilight Comes
  5. Once Upon A Day
  6. Life On The Run
  7. Spell You’re Under
  8. War In The Name Of Peace
  9. Paths Paved With Gold
  10. We Were Dreaming
  11. You Always Believed In Me