Karmøygeddon 24

Monument "Hair Of The Dog"

av arni sørlie

13432230 1360110584004059 7792625161115696288 NSelskap: Rock of Angels Rec./Gordeon Music Promotion

Release: 10.06.16

Fra hjemlandet til Nwobhm-bølgen skyter Monument sin musikk rett fra hofta, og gir lytteren en real innføring i hvordan tradisjonell heavy metal skal fremføres.

Hair Of The Dog er oppfølgeren til Renegades fra 2014, og det hersker ingen tvil om at de har brukt de to årene effektivt. Sjeldent hører man så gjennomførte album, med så mange sterke låter!

Monument@Facebook

Renegades bar preg av litt monoton produksjon, og det ble litt demofeel på det hele. Nå har de fått Scott Atkins som produsent, og når man har produsent som har Sylosis, Behemoth og Cradle Of Filth på sin CV, da lover jeg dere, det er en monsterproduksjon vi har i spilleren! 

Monument gjør det så mange før dem har gjort, og man kan høre klare inspirasjoner flere steder. Av og til får man så klart litt plagiatfølelse, men det er korte temaer, så jeg velger å la det komme bandet til gode som en hyllest til originalen. Kjenner man sin Iron Maiden forstår dere hva jeg mener. Men, det Monument har gjort, det er å spille tradisjonell heavy metal/NWOBHM med et ekstra gir, og det funker fjell! Det er et konstant pådriv som gir lytteren higer etter mer for hver låt man hører. Dette kan kanskje forklares med at man på en måte har hørt det før, men nå i ny innpakning der jeg igjen må nevne produksjonen, for den er noe av det mest kledelige og beste jeg har hørt på denne type band på lenge. 

Er du glad i trommer..?? Hør groovene, og soundet, det er råfett. Er man glad i gitar, hør riffene, og alle de monsterfete leadsene. Herre min hatt så mange solide soloer det er, huhh. Er man glad i bassing i gata til Harris, men uten alt klikkeklakket i lyden, hør hvordan det trakteres her. Liker man halsing som sitter som støpt bak mikken, med perfekt fremføring, og ikke overdreven bruk av kastrat, da har du saktens en vokalist å se frem til når du sjekker ut platen. Alt dette satt sammen gjør Hair Of The Dog til en ren glede for øret. Ultracatchy fra start til ende, en fantastisk låtbygging, massivt med instumentale herligheter, og refrenger akkurat som man liker dem i sjangeren.

Dere forstår vel kanskje nå at jeg har favorittsjangeren min i spilleren, og at jeg kanskje er inhabil sånn sett? Uansett, for meg blir dette garantert et av årets største slipp innen tradisjonell heavy metal, og ja, jeg vet det er litt sånn de har plukket det beste fra de store (les: Iron Maiden alá mid-80), og lagt til sitt eget. So what, det driter jeg i, for det er knallbra! 

9/10

Tracklist:

  1. Hair of the Dog
  2. Blood Red Sky
  3. Streets of Rage
  4. Imhotep (The High Priest)
  5. Crobar
  6. Emily
  7. Olympus
  8. A Bridge too Far
  9. Heart of Stone
  10. Lionheart