Mussorgski "Creatio Cosmicam Bestiae"

av steinar selstø

A3812324299 16 350x350Selskap: Godz Ov War 

Release: 31.05.16

Mussorgski er et band man enten digger eller hater. 

Med sin pompøse stil, med innslag av mannlig operavokal blant annet, stiller man seg laglig til for hugg fra de som vet hva ekte metal er, noe man sikkert ikke, med rette, bryr seg om. Jeg applauderer trangen til å prøve å være annerledes uansett, men ikke nødvendigvis sluttproduktet.

Dimmu Borgir er en naturlig parallell, men det er samtidig viktig å understreke at Mussorgski også skiller seg markant på visse områder. Det handler i begges tilfelle om symfonisk og pompøs metal, men Mussorgski er langt mindre dynamiske, simplere og langt mer monotone. Det vil nok likevel være blant fans av band i Dimmu Borgirs gate man kan finne potensielle tilhengere av Mussorgski

For det er noe tilgjort og plastikkliknende over Mussorgski. Mye skyldes sikkert faktumet at dette er et enmannsband. Trommene og orkestreringen er elementene som først og fremst skurrer. Monotonien gir et visst industrielt tilsnitt, uten at dette føles riktig.

Bakgrunnssynthteppet i ei låt som Sabbathum In Perpetuum tilfører ikke låta noe ekstra. Det føles kun cheesy. Trommene i Key To The Universe låter ikke bra, mildt sagt. Mange slike eksempler kunne vært plukket frem. Mussorgski fremstår som brente kaker. 

Tanken er god …

3/10

Tracklist:

  1. Gaaya - The Planet of the Dead 
  2. God Is in the Neurons 
  3. Stellar Core 
  4. Sabbathum in Perpetuum 
  5. Key to the Universe 
  6. Inverted Aeon 
  7. Implanted Consciousnes 
  8. Paradisum