Deception Add 050324 Karmøygeddon 24

Neurosis "Fires Within Fires"

av yngve

Fires Within Fires 38655137 Selskap: Neurot/BORDER

Relese: 23.09.16

Mørkemennene i Neurosis er her igjen.

Denne kom ut på høstparten i fjor, og det er alltid spennende å begynne å spa litt i dette bandets musikalske lillehjerne. Man vet aldri hva man får, selv om de jo har et uttrykk. Jeg har opplevd å elske og ikke like det som har dukket opp. Fellesnevner er alltid følelser, og med et band som utleverer seg så mye, er det vanskelig å ikke blir engasjert som lytter. Men det skjer ikke så mye at alle vil finne dette interessant, du skal ha sansen for lydlandskaper, tunge, triste riff og et dystert ytre - og indre.

Vel er nok vokalen noe folk flest ikke forbinder med bra stemme, men det er en formidling av indre demoner det dreier seg om. Håpløshet. Om du klarer å se forbi alt det overfladiske, har Neurosis som vanlig mye å tilby, og du har mye å hente. Men det er nok også et band som øser så mye av seg selv at du skal være litt forsiktig med å spille dette når du er helt nede i grøfta - musikk er kraftige saker når det først stemmer.

Neurosis@Facebook

"Three decades in the making, Fires Within Fires is a testament both to the history and future of Neurosis. Striking the band's signature balance between light and dark, beauty and repulsion, Fires Within Fires gives due to its predecessors while progressing forward into the unfamiliar and formidable."

Fem spor, 40 minutter ikke en voldsom dose, og det er vel kanskje et aber for noen, og meg. Jeg liker slik musikk, tidvis, og siden dette er så malende, hypnotiserende og sedat, og tungt, bittert, er det ikke farlig å utvide spilletiden synes jeg. Men slik er det.

Det sitter mange blodfans der ute, som til forskjell fra meg har tid til å dvele med sine favoritter, som ikke får hivd hauger av musikk etter seg, de kommer mulig til å le eller rive seg i håret av hvordan jeg omtaler dette, derfor velger jeg å kun fastslå at dette er et band jeg forstår at folk faller for, og samtidig at det er mange som ikke orker tanken på være med. Jeg skulle gjerne skrevet en lang avhandling, men det har rett og slett med tid å gjøre - men såpass har jeg fått med meg av bandets musikk i årenes løp at jeg uten problemer sier at de som mener at Neurosis er ræva, fullt fortjener en virtuell smekk :).

Hvordan denne er kontra de tidligere utgivelsene, hvordan denne står seg, levetid, hva den klarer å legge igjen av følelser, alt dette må dere selv finne ut av, men jeg har ihvertfall åpnet døren for dere.

Sterk karakter, men spilletiden og bittelitt mangel på variasjon holder igjen.

7,5/10

Tracklist:

  1. Bending Light
  2. A Shadow Memory
  3. Fire Is The End Lesson 
  4. Broken Ground
  5. Reach