Deception Add 050324 Karmøygeddon 24

New Breed "Break The Silence"

av arni sørlie

13323481 1025481924167942 8000430689938654558 OSelskap: Private

Release: 15.07.16

Edit: Bandet har releaskonsert i Stavanger førstkommende fredag. 23. september, les mer HER (Yj).

Høsten er reddet! Mørkerockerene i New Breed hanker den inn med vakker melankolsk rock på høyde med det beste i utlandet.

Det er vel fort en 10-12(?) år siden sist New Breed var på banen, men hva gjør vel noen års fravær når det serveres plate som dette på likt med høstens inntog? For de som ikke kjenner til bandet er det altså folk fra det nå etter hvert så kjente gothmiljøet i Ryfylket i Rogaland det er snakk om. Gjengen har vært i band som Elusive, Long Night og Morendos

New Breed@Facebook

Nå er det ikke så erkegoth som man kanskje skulle forvente fra dette holdet, men at det ligger litt gothrock i kulissene rundt forbi i låtene, det kommer man ikke utenom. De velkjente gitarlinjene man finner i tradisjonell gothrock er godt representert, men totalen sammen med kompet gir en mer rocket feel på det hele. Dette er ikke musikk for en snever gruppe musikkelskere, men for alle som liker litt av stemningen der man ikke nødvendigvis føler trang til å danse på bordet, eller høre sommersanger fra en trubadur i et bryllup.

Vokalen er ofte essensielt i slike band, for den er fort en avgjørende faktor som avgjør om man blir dratt inn og preket til, eller om den bare flyter med. Christian som preker hos New Bread syns jeg har en del til felles med Nick Cave, og Mark Lenegan. Ikke likt, men samme type fremtoning. Svært kledelig, og en ekstra stemningssetter, tross det her og der kan virke som han prøver litt i hardeste laget. Outside er for meg en høydar vokalmessig, for der er det vakkert, naturlig og litt herlig krydder i koringene.

Så, folkens, det er bare å få Break The Silence i hus, åpne en flaske rødt, tenne noen stearinlys, og nyte sterke og mørke høstviser i melankoliens favør. Men, vær forsiktig, for ved spilleslutt kan man ikke unngå å sitte igjen å nynne på siste sporet…."the pain keeps on growing….the rain keeps on falling". Jepp, deilige klisjeèr i ekte depperock-stil er vanskelig å ikke like, ihvertfall når det er full klaff med melodi, stemning, og årstid;-).

Har man vært innom Sivert Høyem, Nick Cave, tidlig Tiamat, Bay Laurel, Helldorado, Ricochets…etc, bør Break The Silence gå rett i hjertet, enjoy!

8/10

Tracklist:

  1. Break The Silence
  2. City Of Sinn
  3. Outside
  4. Fragile
  5. Neurotica
  6. Memories
  7. Ghost
  8. Rain