Ny norsk metalfestival (Sarpsborg, 30.09.17)

av yngve

Sjm1Jeg fikk tilsendt ny konsertplakat, designet av en ganske kjent kar.

Det er Morten, en av de to som står bak arrangementet, som var så kul og sendte over plakaten. 

"Festivalplakaten er laget av Mike D'Antonio, bassisten i Killswitch Engage" forteller Morten, og dette er jo så fett at det i seg selv er verdt en nyhet :). Bakteppet er at bassisten er leid inn til å gjøre all artwork til det neste Mewltdown-albumet, da var det like greit å sjekke om han kunne fikse denne plakaten også, ikke sant? :) "Han laget han i ledige stunder nå under turneen de nettopp hadde sammen med Anthrax i USA. Mike lager all artwork til Killswitch og en del andre band og kunder. Vår tanke er at festivalen i Sarpsborg ikke bare skal låte kult, men også se kul ut. Da er det artig at Mike D'Antonio tente på ideen og oppdraget og leverte dette."

Litt om festivalen: "Sarpsborg Jern & Metal er Sarpsborgs nye metalfestival. Byen har et fantastisk stort musikkmiljø med festivaler og konserter for jazz, blues, kor og korps, pop, voksenrock, danseband, coverband - og nå også endelig for rock og metal. Dette er en festival av og for band og musikere fra Sarpsborg, med gjester fra regional, nasjonalt eller internasjonalt. En festival som hyller all den gode rocken og metalen som har kommet fra Sarpsborg - og som skal inspirere og legge til rette for mer og ny rock og metal fra Sarpsborg.

Banda så langt ser du i eldre nyhet under, om lineupen sier arrangørene at de er "....strålende fornøyde med, og vi fikk akkurat det som var hensikten; fem ulike band og blandet unge talenter med litt mer rutine og ikke minst veldig mye rutine i Ragnarok. Den miksen ønsker vi å ha hver gang. Denne gangen ble det bare lokale band, i de kommende arrangementene vil vi også ha band fra inn- og utland."

***

Nyhet fra 02.05.17:

30. september @Glenghuset, be there!

Det er Jon Løvstad fra norske Metal Hammer som tipser, og det er en artikkel i Sarpsborg Arbeiderblad som er grunnlaget for nyheten jeg her stikker til dere. Festivalen bærer navnet Sarpsborg Jern & Metal, og finner altså sted i slutten av september. Bak arrangementet står de to herrene Morten Nilsen og Steinar Jørgensen.

HER er link til hele artikkelen, forfattet av Lars Weberg.

Sarpsborg Jern & Metal@Facebook

Banda som til nå er booket er  RagnarokMecalimb, MeltdownGrowndead og Føss

Heavymetal.no følger opp og melder inn så fort det foreligger oppdateringer.

Bandfoto er Føss, fotograf: Daniel S. Frøjd

Img 4150