Karmøygeddon 24

Overdrive "The Final Nightmare"

av yngve

Final Nightmare Overdrive 27758102 3706762583 FrntSelskap: Pure Rock Records/PURE STEEL RECORDS

Release: 22.08.14

Overdrive er et gammelt nwobhm-band med en singel på samvittigheten (1981) og noen skiver som kom ut på 90-tallet og fram til 2006. 

Nå foreligger det et nytt album, det første på 8 år, og da dukker spørsmålet opp om det er verdt ventetiden? Jeg er stor fan av nwobhm, men medgir lett at veldig mange av bandene er kule basert på det de den gang stod for, hvordan de låt den gang. Å komme i dag med en litt baktung hardrock holder sjelden mål, og mange reunioner fra bølgen har endt i alt fra gjesp til mageplask, mens noen kan forsvares. Men dette er og blir en sjanger/bølge som handler om det som skjedde den gang, og flere av banda snublet allerede etter første singel, når skivene kom og når 80-tallet begynte å bli noen år.

Overdrive@Facebook

Overdrive er ikke et band som gjør et veldig stort inntrykk på meg anno 2014, The Final Nightmare er et streit hardrockalbum uten de store låtene. Vokalen er litt nasal, veldig ensformig gjennom et helt album, og bandet leverer sanger som aldri slår helt ut i blomst. 

Det er mye nwobm som ruler heftig,Overdrive er ikke ett av disse, ikke om vi legger denne skiva i potten. Men liker du de kjedelige sporene til Saxon, og tåler en svakere vokal, be my guest.

Favoriten ble Wasted, den hadde litt fart over seg. 

3,5/10

Tracklist:

  1. Invited To Hell
  2. Twice Shy
  3. Glass Game
  4. Twisting My Mind
  5. Wasted 
  6. Lost On A Mountain
  7. Nightwalker
  8. Taken Young (Ben's Song)
  9. Final Nightmare