Karmøygeddon 24

Overtorture "At The End The Dead Await"

av steinar selstø

9700 471806446203196 520854455 NRelease. 25.01.2013

Bak dette relativt ferske ensemblet står folk med fartstid fra ymse undergrunnsband, pluss et par litt større, blant annet har gitaristen fartstid fra Grave. Stilen sier seg vel selv, gjør den ikke? (Lurer på om det har eksistert flere black metal-band i Norge enn death metal-band i Sverige?)

Dette betyr null originalitet, men Overtorture har levert en god debut, og fansen av klassisk svensk dødsmetall bør sjekke den ut. Tyngden og brutaliteten er på plass, samtidig som det dukker opp melodiøse gitarleads som er med på å heve låtene kraftig. Det hele er også ypperlig produsert. Man ligger i samme seng som Unleashed, Dismember og ikke minst Bloodbath, og i og med at det ikke skjer så mye i alle disse leirene kan disse svenskene være et godt substitutt.

Materialet holder jevn standard gjennom samfulle 40 minutter, og jeg savner nok et par spor som virkelig får øynene til å sprette opp. Samtidig skorter det også litt på riffene før man kan ta på seg oppgaven med å utfordre de aller beste, men som debut er dette meget lovende.

7/10

Tracklist:

  1. Black shrouds of dementia
  2. Murder for the masses
  3. Slaves to the atom
  4. The outer limits
  5. Targets
  6. The strain
  7. The coming doom
  8. Towards the within
  9. Suffer as one
  10. At the end the dead await

Overtorture@Facebook