Karmøygeddon 24

Pleonexia "Break All Chains"

av yngve

11098Selskap: Pure Underground Records

Release: 17.01.14

Italiensk er nok en gang på menyen, og jeg holder fortsatt på at landet har veldig mange svake band. Men de kommer som regnet på høsten, i mengder og ikke alltid like velkomment.

Plenoxia bør absolutt ha en god grunn til å velge seg dette navnet, for dette var tungvint å forholde seg til. Uff. Selv kaller de metallen sin Philosophical Metal, en term jeg aldri har hørt og som jeg ihvertfall ikke hadde tagget italienerne med. Selskapet dytter litt i riktig retning ved å dra opp forklaringer som classic metal og hard rock, det stemmer mye bedre. Jeg ble ikke veldig filosofisk av dette, ei heller hørte jeg noe slikt i musikken. Dette er enkel hardrock med et snev av Warlord og enkelte Nwobhm-band. Og jeg liker jo slikt, og jeg synes Plenoxia var kult nok, men å skulle anbefale det til andre som ikke er der? Hm.

Produksjonen er litt tynn, men kledelig.Vokalen ditto. Låtene er slik jeg hører det greit arrangert, men kan også framstå som litt rotete. Men greit nok, dette tiltalte meg som nwobhm-fan. Er du der kan du sikkert fikse å like dette. 

Pleonexia@Facebook

Problemet her er alle superlativene de la på meg i presseskrivet; bandet har mye å stell, men burde ha latt folk tenke og høre selv, for fallhøyden er stor når det for eksempel står at "...precise drumming without sonding in the least dull og unisnpired" og sing-along compatible, sometimes anthem-like choruses". Trommisen er ikke dum han, men jeg hadde aldri vektlagt denne delen som veldig positiv eller bandets store styrke. Her er nok problemet lokalisert i produksjonen, for det låter litt tynt av det hele, med en feit kraftig sving på det hele hadde dette kanskje gjort seg bedre.

Dere som vet hvordan Warlord høres ut, med litt tynn vokal og produksjon, vet hva jeg snakker om. Band trenger ikke å være dårlige av den grunn, og hos Plenoxia fant jeg tonen jeg, men du må nok selv dykke inn og ned for å sjekke dette. Anbefales til fans av det jeg har nevnt av band og sjangrer.

6/10

Tracklist:

  1. Pleonexia
  2. I Don't Care
  3. Iron Will
  4. Everything You Said
  5. All Dead To Me
  6. Use Your Mind
  7. Break All Chains
  8. We're Not The Same
  9. Freigeist
  10. We Just Want More