Karmøygeddon 24

Purple Hill Witch "S/T"

av arni sørlie

10264482 744256812272426 7739821710864962682 NSelskap: The Church Within Records/Sure Shot Worx

Release: Juni 14

Norske undergrunnsperler er det alltid plass til i min musikkhylle, og når det holder såpass nivå som Purple Hill Witch gjør, da blir det ikke akkurat satt bakerst i hyllen. 

Litt av grunnen er nok at det vekket minner fra min ungdom, type før konfirmasjonsalder, når jeg oppdaget Black Sabbath, ett av mine største og lengste musikk-kick.

Så, hva byr så trioen på, foruten minner til meg? Joda, det er fet riffbasert stonerdoom som har røtter langt ned på 70-tallet. Blytungt og frekt, den type heavy verden fikk servert når nevnte Black Sabbath var helt i startgropen. Det er hele veien et riff i bunn som driver det hele, og som sjangeren tillater til fulle, man får lett litt wah-wah på bassen, og ikke tror jeg phaserne ligger langt unna heller?

Ofte kan denne type band bli litt kjedelig i lengden for meg, for ikke alle mestrer dynamikk og litt temposkifter. Her er det Purple Hill Witch scorer hos meg, de mestrer å ikke la det bli for langdrygt. Altså, vær ikke redd, det er lange partier å spore, ofte med litt jamish feel, men de henter seg alltid inn på hovedriffet igjen til slutt. Vokalen er bra, kledelig og melodiøs nok til et det blir en god klaff med resten av bandet. Og ikke minst, lydbildet er svært autentisk til perioden sjangeren stammer fra, men kanskje er det litt mer trøkk i Purple Hill Witch' mix?

Purple Hill Witch@Facebook

Liker man gamle Black Sabbath, Pentagram, jampartiene til Motorpshyco og litt sleipe catchy grooves, da kjøper man uhørt!

8/10

  1. Queen of the Hill 
  2. Astral Booze 
  3. Final Procession 
  4. Karmanjaka
  5. The Landing 
  6. Aldebaranian Voyage (Into the Sun) 
  7. Purple Hill Witch