Unnamed27157503 10155314935706867 885556790 N

Rod Sacred "Submission"

av arni sørlie

Image Manager News Frontend 200 Rod Sacred SubmissionSelskap: Pure Underground Records

Release: 21.10.16

Heavy metal, slik den ble definert på 80-tallet!

Italienske Rod Sacred ble startet i 1983, ga ut en fullengder (S/T) i 1989, noen demos og en fullengder til i 1997, Sucker of Souls. Nå er det Submission som er ute, og foruten syv nye låter, får man remasters av debuten fra 1989.

Det hersker ingen tvil om at Rod Sacred fortsatt har røttene godt plantet i 80-tallet, og det er godt forståelig, etter noen lyttinger, at de havnet på et selskap som Pure Underground. For ja, dette er undergrunn, og det vil nok dessverre aldri klatre mange etasjer hvis dette er gata de parkerer i. Noe kan funke, og med litt goodwill er det en låt og to som er verdt en lytting. Problemet er at de detter ned i en grop der det er millioner av andre band som også kjemper om oppmerksomheten, og det er ikke uten grunn.

Har dere vært borti band som Icon, Steelover, Overlord, Glory Bells….? Det er band som spiller grei heavy, hardrock, men som aldri helt nådde opp på 80-tallet. Selv om det er en sterk og god låt her og der, mangler det på helheten. Skulle du derimot være fan av nevnte bandrekke, da er jo Submission lett fordøyelig materiale også. Når låtene er litt i kjipeste laget, så kan en solid vokalist løfte det opp til godkjent. Men hvis vokalisten også er litt i kjipeste laget, da er det vanskelig å la seg rive med. I Rod Sacred har vi begge problemstillingene, og uansett hvor hardt jeg prøver, så treffer ikke dette.

Rod Sacred@Facebook

Når det er sagt, så er remasteren fra 89` langt bedre, og hvis jeg skulle valgt, da hadde jeg nok gått direkte på den. Jeg vil tro at remasteren kunne kommet alene, og bandet hadde kommet bedre utav det! Sikkert kjekt for dem å ha spilt inn noen nye låter, men publikum vil nok ikke gå mann av huse for å få dette i hende. Det gamle derimot, det har en helt annen energi, det svinger mer, og har langt bedre vokal. Pådriv, og en del herlige Nwobhm-influenser.

5/10

Tracklist:

 1. Submission
 2. Hyper Drive
 3. Stop Fears
 4. Let Yourself Go
 5. Rod Sacred
 6. A Strange Life
 7. Radio
 8. Don't Fear the Rain (Bonus)
 9. Live Your Life Again (Bonus)
 10. Lonely Between Mass of Puppets (Bonus)
 11. The Mistery of Quid (Bonus)
 12. Crazy For You (Bonus)
 13. The Circle of Lust (Bonus)
 14. The Enter (Bonus)
 15. Dreaming (Bonus)
 16. Will of Living (Bonus)