Deception Add 050324 Karmøygeddon 24

Saltus "W imię bogów"

av rune stordahl

A4013264643 10Selskap: Via Nocturna

Release: 06.09.2015

Saltus har holdt det gående siden 1997 og har en jevn strøm av utgivelser bak seg, uten at bandet har fanget min oppmerksomhet tidligere. Men plateselskapet Via Nocturna har nå gitt ut en kompilasjonsdisk, hvor man får en tidligere splittutgivelse og Promo 2002 samlet på ett stykk digital plastikk. Og siden bandet sogner til den polske scenen (polsk Black og Death har alltid stått høyt i kurs her i heimen), måtte det en kjapp lytt til et par vilkårlige låter fra W imię bogów.

Førsteinntrykket var i grunn såpass positivt at den kom forbi første grovsorteringspost, og skiva har blitt lyttet til hist og her siden oktober i fjor (2015). Kort sagt er musikken helt ok, men selv om de teknisk sett har alt på stell, er det ikke til å komme bort ifra at de nok blir å dele skjebne med hopetall av andre band: de har ikke det lille ekstra som skal til for at man vender tilbake til dem.

Saltus@Facebook

Det dreier seg altså om relativt velspilt og fint komponert Black Metal, med et melodisk og progga snitt i riffingen og temmelig snill lyd i mine ører. Det låter pent og pyntelig og kontrollert, men man kjenner litt pønsj hvis volumet blir skrudd kraftig opp. Det har vært noen helt greie timer i lag med Saltus, men denne kompilasjonen er neppe noe jeg hadde brukt tid eller penger på privat, når alt kommer til alt.

5/10

Tracklist:

  1. W imię bogów
  2.  Na śmierć ku przeznaczeniu życia
  3.  Gdy bogowie światem rządzili
  4. Chyląc czoło ku przeszłości
  5.  Twoja krew
  6.  Perunie prowadź
  7.  Imperium słońca
  8.  Blask chwały orlej
  9.  Wielki las