Deception Add 050324 Karmøygeddon 24

Sammal "Myrskyvaroitus"

av rune stordahl

A1435305840 16Selskap: Svart Records

Release: 15.05.2015

Åpningssporet på denne skiva er helt fantastisk bra og gir meg vibber til både November og Nationalteatern. To band som hørte til den svenske Progg-scenen på syttitallet hvis navnene var ukjente. Dessverre gjør bandet seg en skikkelig bjørnetjeneste med å åpne med denne låta, for resten av materialet er ikke av samme kaliber. Nå høres det kanskje skikkelig ille ut, men for å nyansere litt: Stormvarning er ei godlåt av dimensjoner ukjent, de resterende sporene varierer fra bra til intetsigende.

Ellers skal de ha pluss for trivelige stemninger og for å synge på finsk (bortsett fra på førstelåta). Det er mye fin orgelbruk her og når det spiller riff unisont med fuzzgitaren da kjennes ting veldig rett ut. Den småfuzza bassen gjør seg også godt i lag med trommene og når orgelet inntar en litt mer jazza og stakkato tilnærming i fremførelsen sin da rykker det også litt i munnviken.

I tillegg til allerede nevnte Stormvarning vil jeg trekke frem Aika on alkamassa, som også er en liten perle av ei låt og Järjen ohimarssi, som gestalter en del av de tøffe tingene jeg nevnte i avsnittet over her. Men skiva i sin helhet blir kjedelig og kommer ikke til å bli spilt fra a til å igjen her i hus iallfall.

5.5/10

Tracklist:

  1. Stormvarning
  2. Järjen ohimarssi
  3. Samaan arkeen
  4. Kohtaus yön vyöllä
  5. Muurahaisen päiväuni
  6. Aika on alkamassa
  7. Sulle haavan tein
  8. Kohti pintaa
  9. Herätkää!