Deception Add 050324 Karmøygeddon 24

Scanner "Hypertrace" (re)

av yngve

Scanner Hypertrace CoverSelskap: Massacre

Release: 22.01.16

Debuten fra dette tyske bandet er nå å få fatt i.

Det er kun en bonuslåt her, Galactos, som noen kanskje husker fra samleskiva Doomsday News? Dette var i 1987, året før Hypertrace ble sluppet. Mange skiver gir lite mening å reutgi, men her snakker vi om  en som, uten at jeg er 100% sikker, ikke har vært tilgjengelig siden en gang, da snakker vi ihvertfall om utgivelse med mening. 

Scanner@Facebook

Tyskeren stod for power og kraft, uten at du skal tenke power metal, dette er tysk håndverk med heavy metal i alle avdelinger. Av alt som kom rundt denne tiden, på slutten av 80-tallet, var det jo mye ræl, men det var enkelte band som fortsatt er kurante å plukke opp igjen, Scanner er i denne avdelingen, selv om jeg nok ikke spiller skivene jeg har i hylla til døde. Faktisk er det årevis siden jeg lånte øre til bandet, og når Hypertrace kom ut av høyttalerne igjen, var det helt greit, ikke mer. Det har jo skjedd mye, og mange band har gitt ut sterke skiver siden, men det er altså en utgivelse som kan forsvares.

Det er likheter med noen av de tyske banda fra den tiden, det er absolutt elementer fra aktørene som leverte power metal i startfasen, og Scanner har helt klart noe å tilføre dagens scene. Det i seg selv er ganske imponerende. Ikke alle som slipper gamle skiver om igjen kan si det samme. 

Kvaliteten er der, låtene holder mål, og jeg ser ikke bort fra at om du digger Helloween, Rage og Running Wild, band i denne gata, at dette kan falle si smak. Men det er et band som holder hakket bedre nivå enn mange av sine likemenn, både den gang og nå. Dog, det er en tøddel utdatert, men ikke på langt nær som mange andre. Bra vokal, lys og kraftig, tidvis imponerende, både kjappe og tunge rytmer, fet gitarføring, Scanner er verdt en sjanse.

7/10

Tracklist:

  1. Warp 7
  2. Terrion
  3. Locked Out
  4. Across The Universe
  5. R.M.U.
  6. Grapes Of Fear
  7. Retaliation Positive
  8. Killing Fields
  9. Wizard Force
  10. Galactos