27157503 10155314935706867 885556790 N

Selveste Equinox til Fredriksten Festning

av yngve

Equinox 17Jepp, alle har fått med seg dette i dag, og for meg er det større og bedre enn alle de store band som til nå har blitt sluppet. Jeg måtte jo bare plage trommeslager Raggen litt, og sjekke inn med bookingsjefen på Tons for å lodde stemningen.

Bilde, fotograf: Ukjent

***

Les et fett intervju jeg gjorde med bandet for en tid tilbake, fortsatt like grei info, datostempling hater vi :) HER finner du det.

***

Så Raggen, dere har i mange år blitt spurt om å spille live etter at dere la ned. Hva var det som fikk akkurat Tons Of Rock til å bli stedet dette skjedde?

"Det har vært en del forespørsler gjennom åra, og Tons Of Rock har vært en av de i de siste 4-5 åra. Det var litt tilfeldig at vi sa ja nå, men vi følte at tiden var inne. I tillegg må det sies at Tons Of Rock er en fet festival med gode bookinger og med unik beliggenhet/atmosfære. At det er noen drøye steinkast fra Fredrikstad var også grunn til at vi valgte dette."

Webposter

Låtlisten, har dere øvd inn et sett som er fra alle skivene? Eller er det i hovedsak fra de du spiller på? Forventer ikke at du ramser opp, det skal vel være en overraskelse?

"Vi har ikke spikret noe sett" forteller trommeslageren, men avslører at det er de tre første som skal være i fokus. "Mest fra Auf Wiedersehen, noe fra The Way To Go, og litt fra Xerox Success."

Dere har øvd en tid, var det vanskelig å komme opp på det nivået dere var, slik at dere var komfortable med å takke ja til denne jobben? 

"Det er et sabla slit ja, men vi skal opp på nivået vi var. Komfortable med å takke ja blir vi nok aldri, men det skal vel være litt nerve?"

Dette er en eksklusiv konsert, er det i forhold til et gitt tidsrom før og etter festivalen? Skal dere kanskje påta dere flere konserter når det er mulighet for det?

"Dette er en eksklusiv konsert, men skal ikke avfeie videre jobber."

På mitt spørsmål om det var noen mulighet for at de lager nytt materiale, svarer han kort og kontant:  " Foreløpig ikke." 

Han sa foreløpig :).

Og besetningen, det er deg og Stenebrødrene, men hvem er på andregitar?

"Det er riktig at det er oss 3 nå, intet er avgjort med tanke på gitarist nr. 2." Hm, da blir det enten nyhetsoppdatering her på Heavymetal.no når det er avgjort, eller det blir en herlig overraskelse når de står på scenen.

Raggen: "Takk for oppmerksomheten, og håper å se flest mulig av gamle, og nye fans i Halden - Auf Wiesersehen!"

***

Og så måtte jeg jo sjekke inn med bookeansvarlig for dette monsteret, Jarle@Tons Of Rock. Hva er så hans forhold til bandet?

Equinox

"Eg tykkjer bandet er sjukt fett, dei har noko heilt unikt over seg som alltid har appellert til meg. Skrell EPen var mitt første møte med bandet, og det var umiddelbar hakaslepp. Auf Wiedersehen er jo eit meisterverk, ein av dei store norske metal albuma."

Hva tror du er årsaken til at de sa ja til dette? Press, pågangsmot, overtalelsesevne, bra festival rett og slett?

"Dei hadde vel rett og slett jævla lyst å spele igjen. Det er kun dei som veit, så skal ikkje legge ord i munnen på dei. Vi har prøvd kvart år sidan Tons starta, og i år var det endeleg napp (utmattelsesstrategi med andre ord :) Yj). Det er slike ting som gjer jobben med festivalen utruleg morosam, og ikkje minst å sjå tilbakemeldinga frå folk når ein annonserer slike skattar."

Bra feedback og mange gode tilbakemeldinger, dette slippet tror jeg var større for mange enn headlinerne. Allikevel er det jo et smalt band, er teltet scenen vi får se de thrashe?

"Me kan jo ikkje avsløre alt i dag☺. Dette bandet er jo innhylla i mystikk, så litt info må me vent med. Det som er sikkert er at det blir unikt og gåshudfaktor når Equinox filleristar festingen."

Nyhet om bandslipp og oppdatert lineup pr. 15.11 HER .