Unnamed27157503 10155314935706867 885556790 N

Stavanger Allstars (Stavanger 08.10.16)

av yngve

14593664 10154461620451271 1554442646 NKonseptet er enkelt; man tager en bråte musikere fra forskjellige band, gjerne med hard skorpe, slenger i noen trommer, en gitar og noen basstrenger, kanskje en mikrofon eller to, rister godt og heller det i formen. Plott inn lørdag 8. oktober og Checkpoint Charlie, pluss en dæsj Stavanger, så er Stavanger Allstars på øyeblikket ferdig til å fordøyes. Ståle, kjent fra Kal-El, er en av pådriverne, og det er han som var så kul at han informerte oss litt nå rett før avspark.

Lørdag på Checkpoint i Stavanger, der bør folk være fordi?

"Da er det all in med fete svisker fra 80-tallsmetallen. Det blir nok ikke fullt kjør med den hardeste biten, men la oss si at det dukker opp noen schlagere fra noen thrashkonger også :)."

Og det er, om jeg husker korrekt, ikke veldig greit å komme på impuls? Det er godt med folk og man forventer utsolgt?

"Vi har gjort dette 10 ganger, 9 år og det har alltid vært utsolgt."

Kort og cocky der fra Stålemannen, men det der er luksus, og sterk føring på hvordan akkurat du bør tenke nå på lørdag.

Og hva går dette konseptet ut på? For de som ikke vet hva Stavanger Allstars dreier seg om.

"Konseptet er enkelt; en håndfull musikere (18 stk., en helv... logistikk :P) fra Stavanger spiller hete hits fra fra den hardere delen av 80-tallet. Allsangfaktoren er høy da det blir plukket fra øverste hylle av kjente og kjære låter alle kan."

Hvem deltar? Er listen for lang kniper du bare av noen og lar de representere :).

"Vi har i løpet av årene hatt musikere fra de aller fleste band i Stavanger, inkludert September When og Ingenting, Gehenna, Theatre Of Tragedy, Kvelertak og alt annet som rører seg innen musikkmiljøet i byen."

Stavanger Allstars@Facebook

Låter/musikk, hva står på menyen? 

"Litt av greia hvert år har vært å holde setlista hemmelig, litt for at publikum skal få alt i fleisen, og litt for at ingen skal forvente den eller den versjonen av en låt de har et forhold til, men kan kan nevne at det muligens dukker opp låter av Maiden, Wasp, AC/DC, Slayer, Ozzy og andre vi har representert før."

Dere øver inn alle disse komboene i forkant, naturligvis. Men er det snakk om å dele ut via nett? Eller møtes dere i lokalet og svetter – som jo er det korrekte :).

"De som deltar blir spurt rett etter sommerferien, og setliste med låter de skal bidra på kommer i løpet av august/september. Så er det å ha litt småklimpring hjemme før vi møtes for to-tre øvinger i siste uka før show."

Hvordan kom ideen om å sette sammen dette konseptet på plass? Hvem og når?

"Jeg ble litt matt av å se at rock ble nedprioritert under kulturåret i Stavanger (2008) og spurte Hein (Frode Hansen, tidligere trommeslager i Theatre Of Tragedy - Yj) om han ville være med å sette opp et konsept der vi samla en gjeng kompiser og spilte noen hardrocklåter fra 80-tallet som en motvekt. Alle vi spurte sa ja, og i februar 2008 var første konserten med Stavanger Allstars et faktum. Vi hadde regna med noen venner og kjente kom for å høre på og mimre litt, men vi ble vettskremt når vi kom ned til utsolgt hus og 200 elleville folk på utsiden som ikke kom inn. Siden det ble suksess satte vi opp et show til samme året, og har hatt det som en årlig event siden. Folk gleder seg til dette, og vi tenker å holde på til vi har 10-års jubileum iallfall."

13312877 580858855408925 4706010738355254803 NOg metal- og hardrockmiljøet, og pønk, er ganske rikt der borte på vestkysten. Hvilke band er det du føler er flaggskipene for tiden? 

"Det er utrolig mye bra band i Stavanger, og foruten Kvelertak, Tristania og Ingenting (som alle vet gjør det kanonbra), har vi sterke kandidater i de fleste sjangrer. De som satser hardt for tiden er Hold Fast, som holder pønken oppe, Art of Deception som kjører klassisk trash (og er et vanvittig bra band, ser du de skal spille en plass nærme deg, så må du få det med deg!!) Wolf on Fire kjører en hard variant av grønsj, og så prøver jeg med mitt eget band å sette stoner/doom på kartet (nevnte Kal-El, veldig bra band det også - Yj).

Det er alt for mange bra band til å sette noen opp som mer flaggskip enn andre (og jeg har helt sikkert glemt noen som burde vært nevnt...), men de jeg nevner over her, samt Sassy Krimspri, Borderline Case, Long Night (et nytt band innen goth sjangeren) og Panic Attack er alle band jeg mener er gode representanter for den hardere delen av musikk i Stavangerregionen, og som viser den enorme variasjonen. Selvfølgelig finnes mange flere flotte band (det er bare å ta seg en tur ut på Musikkfest), og jeg ser frem til å høre det nye av Deviants, som er en salig blanding av Mørkemen, Theatre of Tragedy og Gehenna som spiller ekstrem-metal."

Da er tipset overlevert leserne, man håper det blir utsolgt, maks liv og full pupp, eventuell halvfull rompe – har du noe å hyle ut rett før det smeller, her er akkurat plassen for deg:

"Vel, om du alltid har hatt en glede av å høre band som Motörhead, Kiss, Guns'n Roses, Metallica eller har en guilty pleasure av Ozzy, Mötley Crüe, Slayer eller Return, er Checkpoint Charlie plassen for deg lørdag 8. oktober 2016."