Karmøygeddon 24

Tarchon Fist "Celebration"

av arni sørlie

Cover 132Selskap: IL Male Productions/Pure Steel Promotion

Release: 29.05.16

Episk heavy metal fra Italia med nerve og mange velkjente grooves for dem som har hørt sin heavy opp gjennom årene.

Tarchon Fist har holdt sin metalfane oppe siden 2007, men ikke før i 2013 kom den første fullengderen, Heavy Metal Black Force. Singelen Se Dio Volesse kom i 2014, og nå sitter jeg med siste stikk, Celebration, i spilleren…som viser seg å være en samleplate..? Sanger fra 2012 er ihvertfall med på platen.

Uansett, Italia har etter hvert fått sin plass på heavy metal-kartet de siste årene, eller, de har ihvertfall de siste årene fått musikken ut til resten av verden mer enn tidligere. Pure Steel kan nok ta mye av æren for det, for ikke rent få italienske band har kommet via Pure Steel-kanalene. Kjekt for oss som enda sverger litt til gamle skolen heavy metal!

Tarchon Fist er intet unntak når det gjelder gamleskolen heavy metal, og om det er ganske så streit, og veldig i gata til de kjente kanonene fra 80- og 90-tallet, har de attityden og nerven som gjør at jeg finner denne type heavy like fresh den dag i dag som for 20 år siden.

Tittelkuttet er første låt ut, og man får en midtempo klassisk metaller som har alle ingrediensene man forventer av sjangeren. Twingitarlinjer, fengende syngbart refreng, litt heltefeel, og selvfølgelig et par gitarsoloer akkurat som Maiden ville gjort det;-).

Selv liker jeg litt mer fart, så gleden er stor når låt to runder av, og vi får herlig uptempo riffing som intro på den fengende Eyes of Wolf. En real luftgitar låt som burde gi fot til alle som har snev av heavy metal nerve i kroppen. Ikke noe tryll og avanserte rytmikk, men ren klassisk fengende metal. 

Tarchon Fist@Facebook

I helhet syns jeg Celebration tar seg opp og blir fetere jo lengre ut i platen man kommer. Ofte fyrer band av alt kruttet på de første låtene, og så stopper det litt opp. På Celebration er det motsatt, og man får det tøffeste, og tyngste fra It`s My World og utover. 

Det er også på siste halvdel av platen vokalist Ramon viser hva han er god for, og det gledes når band som dette faktisk har en vokalist som duger. Ta Thunderbolt, og man hører at Ramon hører hjemme i eliten av vokalister som ligger i øvre sjikt tonemessig. 

Hvis man liker Gamma Rays første plater, Blood God, Primal Fear, eller bare er glad i klassisk heavy metal, da er dette verdt å låne ørene til. Vil man ha nytenking, avanserte matematikkrytmer, og syns at high pitch hyl burde vært ulovlig anno 2016, da lar men Celebration ligge uhørt.

6,5/10

Tracklist:

  1.  Celebration
  2.  Victims Of The Nations
  3.  Eyes Of Wolf
  4.  The Game Is Over
  5.  Fighters
  6.  It’s My World
  7.  Thunderbolt
  8.  Metal Detector
  9.  We Are The Legion
  10.  Ancient Sign Of The Pirates
  11.  Still In Vice
  12.  Blessing Rain
  13.  The Game Is Over (reprise)