TesseracT "Odyssey"

av yngve

Odysseyscala 2lpdvd 33475041 FrntlSelskap: Century Media

Release: 18.05.15

Liveskiver med band jeg ikke følger er alltid gøy. 

TesseracT@Facebook

Faktisk stemmer det akkurat her, i dette tilfellet, for selv om jeg ikke har falt for TesseracT musikalske uttrykk før, var denne liveskiva helt ok å henge med. Lydbildet er ok, selv om det ikke høres ut som en ekte liveinnsplling, ei eller er det overprodusert, så en ting midt i mellom.

Låtene, som jeg altså ikke er voldsomt godt kjent med, er moderne, litt søte i kantene for meg, tekniske til tider, de bruker denne blandingen vi har sett en del yngre/moderne metalband har benyttet seg av i de senere årene; en hybrid av melodisk/tilgjengelig metal med røffere saker. TesseracT er ikke veldig tydelig i på disse skillene, som mange er, de blander og mikser slik at de i samme åndedrag klarer å presentere denne formelen. Ikke verst. Men for min del var det også en formel jeg følte de brukte på det jevne, og den mistet litt kraften etter en tid.

Jeg må vel bare innrømme at jeg ser hvorfor mange liker dette, og samtidig håpe på en forståelse på at det er forskjeller på hva gamle og unge velger seg av musikk. Slik har det alltid vært, og når TesseracT-fansen er så gammel som meg, vil det være andre saker som pirrer ungdommen. 

Det mest positive med denne skiva, som altså var helt ok, var vel at jeg ikke er fremmed for å prøve meg på studioversjonen en gang til :).

6/10

Tracklist:

 1. Singularity
 2. Deception (Concealing Fate Part Two)
 3. The Impossible (Concealing Fate Part Three)
 4. Perfection/Epiphany (Concealing Fate Part Four/Five)
 5. Origin (Concealing Fate Part Six)
 6. Of Matter (Proxy) 
 7. Of Matter (Retrospect)
 8. Of Matter (Resist)
 9. April
 10. Nocturne
 11. Acceptance (Concealing Fate Part One)