28951185 10155854216986858 4808657354675453952 NUnnamed

The Hate Colony “Navigate”

av yngve

ThcSelskap: Trøndercore Records

Release: 04.08.14

Trønderne er tilbake, stilen er fortsatt aggressive metalcore hvor tekniske innstikk og melodier styrer mye av opplevelsen.

Det The Hate Colony gjør, gjør de bra. De har kontroll på alle ledd i operasjonen, for lyd, låter og ikke minst attityde er alt upåklagelig. Det bunner nok en gang på hvor du befinner deg i sjangerjungelen, liker du hard og sinna metalcore med biter av thrash og ørlite grann industri drysset på topp, er The Hate Colony et bra valg.

For meg er ikke dette hverdagskost, det er ikke dette jeg personlig bruker mye tid på. Men, jeg anmelder og lytter på mye i denne gata, og jeg har lært meg å skille litt mellom stereotypene, de gjespende kopistene, og skiver som klarer å overleve og av og til imponere. The Hate Colony er litt mellom de to siste alternativene, for de låter kult og en tøddel egenartet, mye grunnet bruk av sampler og denne litt industrielle greia.

Produksjonen er en knallperle for denne typen musikk, miksen er tatt godt hånd om, du hører alt og detaljene som brukes for å lette trykket er alle godt plassert i lydbildet. Vel kan nok produksjonen låte litt steril, men det smeller såpass hardt og bandet er til tider såpass aggressive at det føles naturlig at band og lyd har endt opp slik. Cudos til spakestyrerne, det er ikke lett å sikre at slike utgivelser får ut alle elementene til lytteren.

The Hate Colony@Facebook

Du blir sliten etter noen runder med The Hate Colony, men til gjengjeld slipper du ut litt stim. Og dette er et like godt alternativ som hvilket som helst internasjonalt navn, det er i seg selv imponerende.

Karakteren er en lapskaus av slik jeg opplevde skiva, hva jeg hadde av tanker etter en og flere runder, og hvordan jeg forholder meg til denne typen band. Jeg er fan av bra utgivelser, uavhengig av om jeg er i målgruppen eller ei, og i tilfeller som dette er det ikke noen vits i å benekte kvaliteten som er til stede. Jeg ga også samme poengsum til forgjengeren, det betyr at de ikke har tapt seg.

7,5/10

Denne videoen har en intro på rett under minuttet, låten begynner etter litt fjas fra bandet. 

Tracklist:

 1. Recheck
 2. Trigger
 3. The Letter
 4. Blood Runs Black
 5. Solitude
 6. Domain
 7. When Worlds Collide
 8. Nothing Less
 9. Interlude
 10. Dialogue
 11. Pandemonium
 12. Path Of Resistance
 13. Welcome To The Hate Colony