Deception Add 050324 Karmøygeddon 24

Tons Of Rock 2015 nærmer seg

av yngve

Tonsofrock Opengraph DefaultTrekker dette opp, er jo pinadø ikke lenge til! 

Nå begynner det å gå seg til for Haldenfestivalen, I fjor var der det debut, litt lite folk, mange gode tilbakemeldinger - i år har, for oss som er utenfor systemet, signalene vært positive og man sitter med en følelse av at man kommer til å møte mange mennesker, i bra omgivelser, og med en variert og kvalitetssikret lineup. Jeg ville ta en siste sjekk på statusen og hvordan ting ser ut, på motsatt side av det virtuelle bordet sitter Mads Martinsen.

Nå er det kort tid til festivalen, har dere alt på stell? Eller er det elementer av planleggingen som fortsatt krever mye arbeid? Da tenker jeg ikke på rigging, som vel er noe tidlig :)

"Tror alt skal være i rute, ja. Det dukker jo alltids opp noe, men i forhold til i fjor ligger vi veldig godt an."

Jeg har vært vitne til at folk i fjor var happy med oppholdet, men hvor mengden folk ikke svarte til forhåpningene, til at det i år har gått en svært positivt buzz om Tons Of Rock,og hvor dette gjenspeiler seg i folks tillit og nysgjerrighet i billettsalget. Dere meldte nettopp inn at det var under 1500 pass igjen, er dere i skrivende stund fornøyd? Om disse ikke selges, er det nå såpass med salg at festivalen blir en knallopplevelse?

"Vi var meget fornøyde i fjor også vi, og synes vi hadde bra med folk til å være en førsteårsfestival (sant, godt poeng - yj). Tilbakemeldingene fra publikum, presse og band var formidable, og i år ligger vi godt an med billettsalget, så vi er helt sikre på at årets festival blir en knallopplevelse, ja."

Tons Of Rock, navnet har allerede begynt å få seriøst fotfeste, band og fans rundt omkring i verden har merket seg Haldenfestivalen. Har dere jobbet iherdig med å promotere dere? Eller har hjulene gått av seg selv? Jungeltrommer, words of mouth?

"Ja, og det er jo ekstremt hyggelig. Det er jo mange fans av sjangeren som følger godt med på hva som rører seg av festivaler innenfor segmentet. Mange som reiser langt også, noe vi merker godt foran årets festival. Det ser ut som det blir ganske mange tilreisende fra utlandet i år, og vi ser vel starten på resultatet  av arbeidet vi har lagt ned for å promotere oss utenfor landegrensene."

Hvordan er interessen fra pressen? Ikke nisjemedia som Heavymetal.no, som analyserer detaljert med nerdeglass;), men større saker? Tabloider, tv-stasjoner...er det en genuin interesse for en slik festival i mediaverdenen?

"Det er klart det er interesse, på lik linje med andre festivaler av vår størrelse. Vi bringer jo inn store navn fra utlandet, godt blandet med det beste av rock og metal fra Norge, men det er mange store festivaler i Norge om dagen, og konkurransen for å få saker i nasjonalpressen er hard. Jeg tror uansett at Norge, som tradisjonelt sett er sterke internasjonalt på metal, ønsker å ha en stor utendørsfestival i denne sjangeren. Inkludert norsk presse."

Og i mellomtiden har for ex Dagbladet kastet en femmer på forventninger på Tons Of Rock, selv om det er merkelig journalistikk å bedømme noe, levere en dom, før noe som helst har skjedd. Les artikkelen HER.

Bredden er stor, men ikke heldekkende. Jobber dere med å tenke enda bredere neste år? Ala Sweden Rock, hvor det for eksempel er mange melodiøse hardrockband på plakaten?

11082350 965015410188858 6462486562433548604 O

Bilde til høyre, Gojira, foto: © Mathieu Drouet

"Festivalprogrammet og bandene på plakaten settes sammen av hvilke band som er tilgjengelige og hva vi ønsker på Tons of Rock. Generelt ønsker vi stor bredde på festivalen i landskapet mellom rock og metal, men vi er også nyetablerte og det tar vel gjerne et par år for en festival å finne formen og akkurat hva som fungerer. Synes spennet fra Dum Dum Boys til Venom viser ok bredde, men vi får se (He-he, jeg brukte faktisk de to banda for å overbevise en kar om å bli med her om dagen, og det ER faktisk et habilt stykke mellom de to gruppene - Yj). Kanskje vi justerer mer til neste år

Har dere nok frivillige til å gjennomføre festivalen?

Vi ønsker gjerne noen flere, men det er ikke noen fare for gjennomføring av festivalen. Hvis noen sitter der ute og vil bidra, er det bare å gå inn på hjemmesiden og melde seg på."

Og staben ellers? Er dere nok folk til å sikre alle oppgavene? Og å ikke bli totalt overarbeidet?

"Ja, vi har et meget solid team. En god blanding av erfarne folk fra bransjen og lokale folk i Halden og omegn som er utrolig dyktige. Flere som var med i fjor er med i år og det styrker organisasjonen."

Utefestivaler er veldig væravhengig, det er det ikke tvil om. Jeg husker Quart og type Hovefestival, når det var rett før avspark og alle satt og fulgte med på værmeldingen, tror du dere nistirrer på appen til Yr eller Storm? :)

"He-he, sola skinner alltid i Halden. Vi satser på knallvær og stoler som alltid på TV2 som spår sol og full sommer i juni. "

Jeg ser at dere også har hengt dere på Festivalappen, når vi først er innom den digitale utviklingen. Hvorfor? Og hva tror dere denne vil gjøre for Tons Of Rock?

"Det er jo en meget god måte å spre informasjon på og vi setter veldig pris på å være med tidlig i prosessen med Festivalappen, og håper den
blir et viktig verktøy for oss til sommeren og i fremtiden."

Det ble fort tomt for overnattingsmuligheter i Halden, byen er rett og slett ikke skrudd sammen for å ta imot så mange, ikke sant? Og alternativene er flyttet litt ut til andre byer. Har dere fått feedback på hvordan folk tenker rundt dette?

"Vi er veldig heldige som har en super camp med plass til telt, bobiler etc. rett ved siden av festivalen. Det hjelper på logistikken, og i år skal vi være flinkere til å gjøre campen enda bedre. Vi har samarbeid med Quality Hotel i Sarpsborg og har buss dit, det samme som vi har til Fredrikstad og Oslo, så folk skal få kommet seg til og fra festivalen. Det er ikke enormt med hoteller i Halden, men vi har det mye bedre enn mange andre festivaler når det kommer til overnattingsmuligheter."

Rett ved svenskegrensa. Når jeg kjørte intervju i fjor, var jeg vel innom dette, ble det mange svensker som tok turen over grensa?

"Det var bra med svensker i fjor og det blir flere i år. Vi satser jo på å ha sterke navn fra Sverige på plakaten hvert år, og svenskene er jo glade i sine egne."

Jeg takker for at du tok deg tid til å svare på spørsmål rett før det smeller, hjertelig! Lykke til, så ses vi kanskje ;) Avsluttende ord? Oppfordringer?

"Takk for det, vi føler vi ligger godt an til årets festival og gleder oss maks til rock, metal og utepils på Fredriksten Festning om noen uker.
Horns!"