Karmøygeddon 24

Torniquet "Onward To Freedom"

av yngve

Onwardtofreedom 500x500Selskap: Pathogenic Records

Release: 11.11.14

Det man er garantert når Torniquet slipper skiver, er a) trommer, b) intrikate saker og c) at man ikke vet hva som kommer.

Det bandet, med trommeslager Ted Kirkpatrick i spissen, fikser, er å levere skiver som utfordrer, som man vet kommer til på kreve mye for å komme til bunns i. Det liker jeg, men samtidig kjenner man å følelsen av at man som anmelder ikke har nok tid.

Det jeg synes Torniquet har klart bra i denne runden, er å levere et variert album. Skiva har mange gjester (Michael Sweet, Bruce Franklin, Chris Poland m.fl.) og de legger alle igjen sine signaturer. Skiva er pakket med spennende riff, det er, om jeg ikke husker helt feil, et tyngre album kontra sist. I enkelte øyeblikk tok jeg meg i å tenke på Onwards To Freedom som lettere tilgjengelige enn en del av det tidligere materialet. Og etter litt tid med låtene holder jeg en knapp på akkurat dette, selv om det absolutt er tekniske innspill i fleng. 

Torniquet@Facebook

En av styrkene til Onwards er disse små instrumentalene, som introen og Animal Crossing, de frisker bra opp! Og når Animal Crossing går rett over i kanskje skivas feteste spor (Drowning In Air), føles alt så utrolig riktig!

Balladen som avslutter er en merkelig sak, en låt som faktisk har en liten c&w-feel ;). 

Skiva er et konseptalbum, hvor dyrevern står i fokus, bare det er nok til at jeg vil støtte opp. Men, er du glad i musikk, og liker band som gaper over mye og takler det meste, er Torniquet et godt alternativ. Det er utfordrende og bør få deg til å fokusere ganske bra om du gir denne en sjanse. Jeg var ikke helt fornøyd med alt her, men det meste var skrudd sammen bra og ga en bra ettersmak. 

7,5/10

Tracklist:

  1. Onward to Freedom Prelude
  2. Onward to Freedom
  3. The Slave Ring
  4. The Noble Case for Mercy
  5. Let the Wild Just Be Wild
  6. No Soul
  7. If I Had to Do the Killing
  8. Virtual Embryo
  9. Stereotaxic Atrocities
  10. Animal Crossing at the Rainbow Bridge
  11. Drowning in Air
  12. Cage 23