Karmøygeddon 24

Unhuman Disease "De Templi ..."

av rune stordahl

12274764 1741292142770589 9215539310495692855 NFull tittel: "De Templi Autem Veteris Serpentis"

Selskap: Moribund Records

Release: 26.02.2016

Nybrottsarbeid? Njet. Solid håndverk? Jepp!

Grim Black Metal, sier plateselskapet, og det er så spot on som det er mulig å komme.

Unhuman Disease er et amerikansk enmannsband og fremfører en variant av sjangeren som vi kjenner fra midten av nittitallet, men tilpasset dagens lydestetikk. Det betyr et mer basspreget sound – altså frekvensene, ikke selve instrumentet – og bedre trommelyd, selv om det er milevis fra å ligne på noe som minner om en polert studioproduksjon anno 2016.

Har du hørt en håndfull med nekro svartmetall vet du hva det går i: tremoloriff, blastbeat og raspevokal, alt sauset inn i en passelig mengde romklang. Noe særpreg prater vi knappest om her og selv om jeg har ei plate av bandet fra før hadde jeg neppe klart å dedusere meg frem til bandet i en blindtest. Nå trenger ikke egentlig det å være en innvendig mot Unhuman Disease, for det er ikke nyvinninger denne type band ånder for, men godt håndverk, og det syns jeg blir levert på De Templi Autem Veteris Serpentis. Ompa-taktene på trommene kan jeg dog klare meg uten og skiva faller best i smak når toneløpene henter inspirasjon fra nyere Blut Aus Nord og gammel Leviathan. Bit deg dog merke i at dette bare er tidvise impulser og at bandet slekter mer på Horna og Xasthur i mine ører.

Skiva kommer nok til å forsvinne i mengden for min del, men den har absolutt tålt sine runder via stereoanlegget og den holder relativt stø kurs i de samfulle tre kvarterene den varer i.

Unhuman Disease@Facebook

6/10

Tracklist:

  1.  Maleficent Devoutness
  2.  Obscurity of Invocation
  3.  Inner Ascension to Incandescence 
  4.  Behold the Magnificence of Satan 
  5.  Accursed Ritual 
  6.  Illuminated Eternal 
  7.  Holy Flames of Perdition 
  8.  De Templi Autem Veteris Serpentis