Karmøygeddon 24

Universal Mind Project "The Jaguar Priest"

av arni sørlie

13083239 1083670505027889 3099133957893979109 NSelskap: Inner Wound Recordings

Release

Med et allstar-lag fra den vide metalscene verden over kjører UMP det opp med moderne og småprogga powermetal.

Universal Mind Project@Facebook

Universal Mind Project er et svært kledelig navn på dette prosjektet, for universalt er det, med de mange innslag fra en rekke kjente metalheads. Det startet i USA i 2012 da gitarist Michael Alexander ville ha et prosjekt med musikere fra hele kloden. Joda, om ikke hele kloden er representert, så skal det nevnes at det er folk fra Pagan`s Mind, Epica, Dream Theater, Helker, Vision Divine, Symphony X, DGM og Andromeda med på The Jaguar Priest. Trommis er forrøvrig Alex Landenburg fra Luca Turilli`s Raphsody.

Så, når det er nevnt hvilke band musikerne kommer fra, da er vel også sjangeren ganske satt? Helt korrekt, det er symfonisk powermetal av den moderne scene, ispedd litt prog her og der som kledelig krydder. Det er ikke en ting som mangler hvis man skal tenke oppskriften på denne type musikk. Man får flust med vakre, mild sagt übersnille vokallinjer levert av Elina Laivera, og de er selvfølgelig lagt oppå tekniske komp der det varieres mellom fullt kjør i ekte powerånd, og mer småprogga hakkeriff. Her og der tas det hele ned og man får balladefeelen med ekte Eurovisionånd, alt så melodiøst man kan få det.

Riffing og soloer sitter som et skudd med frekke løp som gis ekstra kraft når Alex slår trommer som en maskin. Uansett hvor mye baller det måtte være i versene, er et snilt og koselig refreng aldri langt unna. 

Teknisk er det så proft man kan tenke seg, og sammen med en svært proff produksjon er det lite å utsette på framføring og lyd. For meg blir det litt for vanlig og kanskje litt 13 på dusinet rent musikalsk og lydmessig, men heldigvis er dette et prosjekt med flere vokalister innblandet, noe som gjør det litt mer spennende for øret. Uansett, liker man moderne power med litt prog i kantene, ufarlige stemninger og klinisk ren fremførelse, da er jo dette max mekker deluxe! Spennende prosjekt, men litt kjedelig i lengden for oss som liker litt mer råhet og attityde i metallen. Noen ganger kan det nesten bli for flinkt og proft? (ment som et kompliment, altså)

7/10

Tracklist:

  1. Anthem for Freedom
  2.  Truth 
  3.  The Bargain of Lost Souls 
  4.  Dreamstate 
  5.  Awakened by the Light (Universal Mind) 
  6.  A World That Burns 
  7.  Seven 
  8.  The Jaguar Priest 
  9.  The Force of our Creation 
  10.  Xibalba