Vanora "Origin"

av yngve

Cover170x170Selskap: Private

Release: 2014

Med en utgivelse som ser skikkelig proff ut, har Oslobandet i Vanora et bra utgangspunkt. 

Vanora@Facebook

For det er ikke til å komme bort fra at et produkt som er pakket bra, framstår som gjennomtenkt og stilfullt, har en ørliten ekstra sjanse til å bli oppdaget. Jeg er jo en anmelder som tar alt, men jeg vet de fleste store mediene sorterer ganske kraftig, mye havner ikke i spilleren, om det kommer forbi søpla, da er slikt viktig, Så pluss for dette.

Musikken er relativt uvanlig her til lands, for når jeg bruker ord som organisk, smått industrielt (men ikke slik du kanskje hører for deg), tung groove, markert bass, growl med en dyp rasp, da tror jeg du muligens er med på hva jeg mener...? De bruker også melodiske og dynamiske virkemidler veldig kløktig. Ofte tar jeg meg i å tenke ambient, stemning, og dette sammen med bruken av en tøylet form for drivende men tung organisk musikk, gjør at utgivelsen tiltaler meg. 

Tredjelåten, Transition, viser at bandet også er flinke med detaljer. Her leker de seg med en hel del kule gitar-innstikk, og hele veien er det tepper av kul stemning i form av tangenter eller sampler som gjør det hele så fett.

Vokalen er muligens et ankepunkt for noen, den kunne ha vært fisket fra et moderne metalcoreband, men her, sammen med denne instrumenteringen, blir det hele rett og slett kult. Tempoet er aldri over knus og groove, og siden de alltid vrir på plass disse stemningsskapende partiene, er det variasjon og avbrekk hele tiden. 

7,5/10

Tracklist:

  1. Origin
  2. Titan
  3. Transition
  4. Minerals
  5. Artifact