Yith "Dread"

av steinar selstø

A1234339248 16Selskap: Hellthrasher

Release: 10.02.17

Yith er et enmannsband som mikser black metal med doom. Etter en jevnt økende mengde demoer siden oppstarten, er Dread den første fullengderen. Det hadde ikke skadet å holde seg på demostadiet en stund til. 

Yith@Facebook

 Det starter med klassisk black metal. Lydbildet er skranglete og leder tankene hen mot 90-tallet. Åpningen bærer bud om anonymitet. Etter et par minutter senkes tempoet betraktelig, og doom-inspirasjonene viser seg tydelig. At mannen har latt seg inspirere av to sjangere som ofte er hvert sitt ytterpunkt hva tempo gjelder, kunne betydd en spennende miks, men så går liksom aldri gode riff og melodier av moten da … 

Skiva tar egentlig aldri av. Strengt tatt begynner den heller aldri. Man bergtas ikke av mystikken og dysterheten i doom-partiene der sørgmodige melodier bærer låtene. Black metal-partiene er utelukkende intetsigende der det riffes jevnt og trutt uten at man noen gang er i nærheten av å komme opp med fengende, storslagne eller hva-det-nå-måtte-være-partier. Alt føles som en eneste lang vandring i de tafatte ideers ørken. Skiva er ikke altfor lang, men føles slik. 

2/10

Tracklist:

  1. Time and Loss 
  2. Resentment 
  3. Remembrance 
  4. Dread 
  5. Centuries of Horror 
  6. Upon Dark Shores 
  7. Immurement