Karmøygeddon 24

Zarpa "Dispuestos Para Atacar"

av arni sørlie

13445514 10153813516843335 4802893023167248577 NSelskap: Pure Steel Records

Release: 03.06.16

Powerisert heavy metal fra spania, på spansk.

Vi skal innom Spania og et band med fartstid på snart 30 år, og de har hele 18 slipp bak seg. Vi har 19`ende slippet i spilleren, og det er ingen tvil om at gutta har hatt foten godt plantet i heavyskoen i lang tid.

Zarpa driver ikke med noe ekstraordinært, tross sine flørter med forskjellige uttrykk. Det begynner med en rett fram power som kunne vært hvem som helst i dagens virvar av powerband. Men, det er umulig å ta feil av hvilket band det er, for det halses på spansk, og det i seg selv gir jo selvfølgelig en del egenart. Ikke langt uti, nærmere bestemt på låten Un Peregrino Soy, der dukker det plutselig opp litt folketoneaktige melodilinjer, og ikke lenge etter, da har vi plutselig en liten feel av Eurovision med dramatikk og storslagne refreng. Når det er sagt, så får jeg den tanken både her og der. Jeg tenker, "...hvis dette var uten doble dus, og med en poppete instrumtalisering, da kunne det presentert landet i en folkelig sangkonkurranse, som Eurovison". 

Joda, jeg nevnte de forskjellige uttrykkene de flørter litt med, og om min beskrivelse over skulle skremme, så ta det rolig, det er mye fete saker også. Når jeg sier fete, så er det ikke originaliteter og noe nytt, men herlig feel av tradisjonell heavy. Det er ikke mangel på kule og fengende riff, og det er godt med pådriv jevnt over. Min favoritt på platen er 6` sporet, Un Perfecto Plan, en knall låt med litt Rainbow type Stargazer, og Gates Of Babylon tonaliteter, men langt mer metal en det Rainbow drev med.

Kledelig med spansk vokal er det også, ikke minst på nevnte låt, men generelt. Vicente Feijòo synger på den litt tøffe måten, ikke Maiden-rent, men med akkurat passe trøkk til at det blir ekstra stort og ekte. Jeg må påpeke at heltemetall refrenger får litt ekstra futt med spansk vokal, det blir skikkelig preken, tøft!

Zarpa@Facebook

Litt for enhver smak, men kanskje mest for lyttere som elsker heavy og litt power, men er lei av den tradisjonelle vokalen uten egenart. Mye tøft, men også en del som for meg detter litt mellom stolene. 

7/10

Tracklist:

  1. Tropas del bien y del mal
  2. Yo quiero Más
  3. Un Peregrino Soy
  4. Corazón Eléctrico
  5. Buscando un nuevo mundo
  6. Un Perfecto Plan
  7. Soldados de la Fe
  8. Dispuestos para Atacar
  9. Vivir con Honor
  10. El Reverendo Judas
  11. Ecos del Fin