Karmøygeddon 24

All Its Grace "Transience"

av yngve

11350578 10155632325675158 8025544874034914535 NSelskap: Metal Music Ausitica

Release

Extrem metal, men hvor man blander.

All Its Grace@Facebook

Grunnlaget for denne skiva synes jeg godt kan legges i samme skuff som en del av disse melodiøse thrashbanda fra Sverige, det er likheter. Vokalen er hard her hos All Its Grace, det er ikke growl eller ren, det er en jevn strøm av en oppdatert skrikegreie, som har litt til felles med coresjangeren. 

Men, musikken og vokalen er ikke core, om du er en av de som får flekker på tennene av slikt, det er en moderne, melodiøs thrashmetal med hard vokal. Og så lenge musikken er såpass melo, og groovy, er stemmebruken helt klart med på å gjøre dette litt mer interessant enn de som absolutt skal ha med denne dualgreia. Enkelte vrier er over i en litt svart sak, og noe krydder i form av et besøk til en mørkere variant, growl, er her (A day So Dark), men styringen, det har denne røffe, aggressive extremvarianten til Tobi.

Lydbildet er proft som fjell, det er ikke noe å utsette på dette, og slik de har fått lyden og kraften, slik er malen for slik metal. Musikk og produksjon kler opp hverandre perfekt.

Skiva samlet er nok litt drøy i å vase rundt i det samme. Det er absolutt låter som har et spenn, låter som innehar en variasjon ovenfor hverandre, men stilen er litt snever. Hvordan dette oppfattes er basert på den enkeltes smak selvsagt, men liker du greia All Its Grace driver på med, disse stemningsfulle, extreme veggene av lyd og riff, og vokalbruken, ser jeg ikke bort fra at dette er et band som kan krype under huden på deg. 

Låtene var gruppert ganske tydelig synes jeg, hvor et par tre lå i ett terreng, tre-fire andre i et annet, så det er helt klart brede og variasjon, men ikke så mye at jeg personlig føler det er sprekt nok. Det å ha en stil, holde rammene, det er jo slik veldig mange mennesker der ute liker sin metal, det er ikke alle som er som meg og trenger mye større spekter. Men, All its Grace og Transience er et bra album i sin sjanger, det kommer vi ikke utenom.

6,5/10

Tracklist:

  1. Driven
  2. The Pursuit of Mementos
  3. Vain Gods Never Learn
  4. Diversity, Fragility
  5. To Conquer Time and Overcome Distance
  6. Gloom
  7. Run Atlas, Run
  8. A Day so Dark
  9. Transcience